Οι λόγοι διαφοροποίησης της ΡΑΠ από τη Δημοτική Αρχή για το ασφαλιστικό: «Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια»

Τους λόγους για τους οποίους η παράταξη της ΡΑΠ διαφοροποιήθηκε δες εδώ, δεν ψήφισε το ψήφισμα της δημοτικής Αρχής Πελετίδη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και κατέθεσε το δικό της κείμενο, εξήγησε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας», η Ουρανία Μπίρμπα.

Ουρανία Μπίρμπα

Η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ υποστήριξε ότι «το ψήφισμα της δημοτικής Αρχής απευθυνόταν σε κατοίκους χώρας λωτοφάγων, σαν το Ασφαλιστικό να δημιουργήθηκε από όταν βγήκε η κυβέρνηση της Αριστεράς και εντεύθεν». Πρόσθεσε δε ότι το περιεχόμενό του «δεν ανταποκρίνεται ούτε στην αλήθεια, ούτε στην πραγματικότητα, ούτε γίνεται πιστευτό. Δεν αναφερόταν καθόλου σε αυτό το έγκλημα διαρκείας που έγινε σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και του ίδιου του κοινωνικού κράτους από τις κυβερνήσεις που ρήμαξαν την χώρα, τους εργαζόμενους και το λαό 40 χρόνια τώρα».

Σημείωσε μάλιστα ότι  όποιος αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν το λέει στην ουσία υπηρετεί ένα μαύρο μέτωπο που θέλει να πάρει την ρεβάνς και θέλει να μην αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα. «Αυτά στο δικό μας ψήφισμα δεν μπορούσαν παρά να αναφερθούν. Επίσης όποιος ζητάει σήμερα την απόσυρση του νομοσχεδίου δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους νέους μηχανικούς ή νέους δικηγόρους γιατί αυτοί από το νομοσχέδιο προστατεύονται», σχολίασε η κυρία Μπίρμπα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σχετικά με τις κινητοποιήσεις επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων κατά του Νομοσχεδίου σημείωσε: «Δεν είναι πρωτοφανές η ηγεσία συνδικαλιστικών ή επιστημονικών οργανώσεων, όπως ο δικηγορικός σύλλογος ή το ΤΕΕ να μην εκφράζουν τη μάζα των μηχανικών ή των δικηγόρων και να εκφράζουν τους μεγαλοδικηγόρους ή τους μεγαλομηχανικούς και τους μεγαλοεργολάβους. Αυτά δεν είναι παράξενα πράγματα ούτε πρωτοφανή». Επισήμανε επίσης ότι  όποιος πραγματικά σέβεται τον κόσμος της εργασίας πρέπει να κάνει προτάσεις που να διευρύνουν τα ταξικά χαρακτηριστικά που έχει αυτό το νομοσχέδιο, και από την πλευρά της πρότεινε  να μην καταργηθεί το αγγελιόσημο αλλά να αποτελέσει ενιαίο κοινωνικό πόρο για όλο το ασφαλιστικό σύστημα και όχι μόνο για τους δημοσιογράφους.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μια μεταρρύθμιση, δεν είναι λογιστικό το πρόβλημα. Είναι πολιτικό και ταξικό πρόβλημα. Τη δημοτική Αρχή την έχει τυφλώσει η μανία της ενάντια στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Εμείς προτείναμε αυτά να συμπληρωθούν. Στη συνεδρίαση ήταν και ο Κώστας Σπαρτινός ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ψέματα και ανακρίβειες που περιείχε το ψήφισμα της δημοτικής Αρχής.»