Μεσολόγγι: Πατραϊκό χρώμα & παρουσία στον 70ο Δρόμο Θυσίας (photos)

Ο 70ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου. Ο Δρόμος Θυσίας είναι καθιερωμένος από το 1946 στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι και τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου,σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό της Ελευθερίας. Έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.


Ώρα εκκίνησης ορίστηκε η 1 μετά το μεσημέρι και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ αυτό το μεγάλο γεγονός, Πατρινοί δρομείς. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο,και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας . Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 μέτρα.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Σάββατο 23 Απριλίου

  1. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος ώρα 11:30 μ.μ το πρωί προστά από τον χώρο στάθμευσης του Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης .

  2. Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών στη Γραμματεία του Δρόμου ώρα 12:15 μ.μ

  3. Όρκος αθλητών ώρα 12:55 μ.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής

  4. Εκκίνηση 70ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 13.00μ.μ μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.

  5. Αθλητής- αθλήτρια που θα περάσει την Πύλη της Εξόδου μετά την μία ώρα από την ώρα εκκίνησης θα τερματίσει με δική του ευθύνη. Στον τερματισμό όμως θα υπάρχουν οι κριτές και η γραμματεία του δρόμου.

Απονομή επάθλων ώρα 22:00

Η απονομή επάθλων έγινε στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας, από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και από τον Δήμαρχο της Ι.Π.Μεσολογγίου.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής /τρια

  1. Αναγράφεται το όνομά του και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.

  2. Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης.

  3. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.

  4. Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις (3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ι.Π.Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

2ος και 3ος Νικητής/τρια

Έλαβαν διπλώματα και μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν απενεμήθησαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Πατρινοί Δρομείς

FB_IMG_1461581159095

FB_IMG_1461580997910

Μας κάνετε περήφανους!!!