Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τη Διαπλοκή & τα ΜΜΕ (photos)

εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ_Διαπλοκή _salos.gr

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με θέμα «Συζητάμε για τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ» με ομιλητές τους Γιάννη Κορωναίο (δημοσιογράφο – διευθυντή του περιοδικού «Επίκαιρα»), Κατερίνα Ακριβοπούλου (δημοσιογράφο), Κώστα Αρβανίτη (δημοσιογράφο – διευθυντή του ρ/σ «Στο Κόκκινο») και Γιώργο Βασιλειάδη (Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς). 

εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ_Διαπλοκή _salos.gr
εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ_Διαπλοκή & ΜΜΕ_salos.gr

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση. Να σημειωθεί ότι και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθησαν, οι Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης.

Γιάννης Κορωναίος_salos.gr
Γιάννης Κορωναίος_salos.gr

 

«Η διαπλοκή έχει τη μορφή ολοκληρωτικού καθεστώτος» ανέφερε ο Γιάννης Κορωναίος, για να συμπληρώσει, «οι συζητήσεις και οι συναλλαγές γίνονταν κάτω απ’ το τραπέζι για να ελέγχουν και να χειραγωγούν την ενημέρωση».

 

Κατερίνα Ακριβοπούλου_salos.gr
Κατερίνα Ακριβοπούλου_salos.gr

«Το πιο ακριβό και βρώμικο προϊόν είναι η πληροφορία. Το MEGA είναι το σύμβολο της διαπλοκής. Ξεκίνησε με τους πέντε νταβατζήδες της χώρας. Το κορυφαίο στην Ελλάδα είναι ότι οι άδειες δόθηκαν επί οικουμενικής το ’89. Η διαπλοκή από το Σημίτη και ύστερα δεν είναι παρακράτος, δεν είναι παραεξουσία, αλλά είναι το ίδιο το κράτος, η ίδια η εξουσία, η οποία στερεί πόρους από την κοινωνία. Δεν πίστευαν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με τις άδειες. Είχαν αυτή την ψευδαίσθηση της σιγουριάς, οι Γκάνγκστερς», είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Κώστας Αρβανίτης_salos.gr
Κώστας Αρβανίτης_salos.gr

«Η ελπίδα έφυγε, λένε αρκετοί. Έφυγε; Όχι λέμε εμείς. Μιλάμε για ταξικές μάχες. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταξική και πρέπει να είναι πιο έντονη αυτή η μάχη. Το θέμα είναι να πάει και κάποιος φυλακή», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης, για να συνεχίσει λέγοντας, «αφού φτιάξανε τη φούσκα, μας στείλανε και τον λογαριασμό. Οι ευθύνες είναι διακομματικές. Και η αριστερά με υπογραφή Κωνσταντόπουλου επί Συνασπισμού, έχει μεγάλες». Αναφερόμενος στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» τόνισε. «Το Κόκκινο είναι το ραδιόφωνο της αριστερής οπτική και όχι της αριστεράς».

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε μεταξύ άλλων, «Διαπλοκή. Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, που

Γιώργος Βασιλειάδης_salos.gr
Γιώργος Βασιλειάδης_salos.gr

κάποιοι εφευρίσκουν τέτοιες λέξεις, όταν δεν θέλουν να πουν ονόματα. Ήρθε η ώρα όμως, αυτά τα ονόματα να ειπωθούν». «Ο δανεισμός των τραπεζών προς τα κανάλια φτάνει τα 950 εκ. ευρώ, την ώρα που κανένας πολίτης δεν μπορεί ούτε καν να πλησιάσει τράπεζα για ένα μικροδάνειο που χρειάζεται για να στηρίξει την επιχείρησή του, να τη σώσει, ή να την αναπτύξει. Η Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, δίνει απευθείας αναφορά στον Πρωθυπουργό. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες περιπτώσεις και καταγγελίες διαφθοράς. Είμαστε όμως τρελοί και παλεύουμε να βάλουμε μια τάξη». Ενώ προχώρησε και σε αυτοκριτική τονίζοντας, «Αργούμε, έχουμε προβλήματα, δεν έχουμε εμπειρία. Ρωτάω όμως: Πότε άκουσε κάποιος τελευταία φορά ότι κάτι γίνεται κατά της διαπλοκής;».

Ηλίας Κυριακόπουλος_salos.gr
Ηλίας Κυριακόπουλος_salos.gr

Το συντονισμό της εκδήλωσης έφερε εις πέρας ο Ηλίας Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος «Στο Κόκκινο Πάτρας», ο οποίος τόνισε ότι αυτή η συζήτηση έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, αν και θα ‘ταν ανέφικτο κάτι τέτοιο καθώς δεν θα μπορούσε να τη διοργανώσει το σύστημα που τη γέννησε και τη διαιώνισε».

 

 

 

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας_salos.gr
Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας_salos.gr