Τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο πολιτικό Άνδρα – Αντίο Γεράσιμε (photos)

Το τελευταίο αντίο είπαν η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στον Γεράσιμο Αρσένη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Νεό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. (δες εδώ)

Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του Λούκα Κατσέλη και τα παιδιά του Διονύσης και Έφη, Ανδρέας και Χριστίνα, Αμαλία, Δημήτρης και Μελιάνα.

Επίμονος, ο Γεράσιμος Αρσένης υπερασπίστηκε με πάθος τις απόψεις του παρά τις αντιδράσεις από εξεγερμένους νεολαίους σχετικά με τις προτάσεις του για μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Παιδείας. Πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται το περιβόητο «κάτσε καλά Γεράσιμε» που ακουγόταν σε πορείες και καταλήψεις εκείνης της εποχής.

Ο ίδιος πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου του είχε αναφερθεί σε αυτήν την περίοδο και είχε με νόημα πει ότι ίσως και τα πράγματα να ήταν καλύτερα στην πολιτική ζωή αν τελικά γίνονταν πριν από πολλά χρόνια ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Στην κηδεία του έδωσε το παρόν, πλήθος κόσμου, τόσο από την πολιτική όσο και την από καλλιτεχνική ελίτ της χώρας. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγέρος και ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου. Μεταξύ άλλων στο τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη παρίστανται ο Κώστας Σημίτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης και πολλά μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

O Αλέξης Τσίπρας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η Φώφη Γεννηματά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Κώστας Σημίτης

Η Αλέκα Παπαρήγα

Η Όλγα Γεροβασίλη

Ο Κώστας Σκανδαλίδης

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ο Βασίλης Βασιλικός

Η Θεοδώρα Τζάκρη

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Δημήτρης Βίτσας

Η Μιλένα Αποστολάκη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η Άννα Φόνσου

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Ο Φώτης Κουβέλης

Ο Γιάννος Παπαντωνίου

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Γεράσιμος Αρσένης ετάφη στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Να σημειωθεί ότι αντί στεφάνου, η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε, όποιος επιθυμεί να καταθέσει δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του Γεράσιμου Δ. Αρσένη (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN GR1001103150000031554540182).

πηγή: protothema.gr