Όχι άλλα παραμύθια

Του Γιώργου Δημακόπουλου*
Λένε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Αλλά τι γίνεται όταν οι τρελοί είναι πολλοί; Και τι γίνεται, όταν εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να διαχειριστούν τις τύχες μας;
Στα σοβαρά τώρα, στο θέμα  grexit Σόιμπλε παράλληλο νόμισμα κλπ που αναφέρει η ανταλλαγή sms τσιπρα-μπαρουφ τι σας ήταν άγνωστο, τι δεν ξέρατε; Τι δεν είχατε μάθει από τότε, όταν συνέβαιναν; Τι σας έκανε να πέσετε από τα σύννεφα και πάλι; Ας μην παριστάνουμε πάλι και πάλι τους αθώους παραπλανημενους ψηφοφόρους.  Κούρασε το παραμύθι.  Τα ξέραμε όλα. Όλοι. Και πολλοί απο εσάς τους ξαναψηφισατε. Και σχεδόν όλοι οι  «παραπλανημενοι», τότε βριζατε το Ποτάμι που από νωρίς
αποκάλυψε  το παιχνίδι των τσιπροβαρουφακηδων και  τους ζητούσε εντός και εκτός βουλής   να φέρουν μια συμφωνία για να μην γκρεμίσουν την χώρα. Γιατί έπρεπε να  κατασκευαστούν  εχθροί και προδότες για να δικαιολογήσουμε την ήττα και την κολοτουμπα.
Ποιοι όμως τότε  μιλούσαν  για γερμανοτσολιάδες όταν το Ποτάμι ζητούσε ότι  “Πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να φερθεί ως Πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το 52% του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θέλει ρήξη. Αυτοί όμως δεν είναι η Ελλάδα. Είναι το κομματικό τους ακροατήριο. Οι υπόλοιποι Έλληνες δε θέλουν ρήξη”
Αλήθεια όμως ποιοι ήταν και ποιοί είναι οι γερμανοτσολιάδες; Και για να μην παριστάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε, σας το υπενθυμίζει το μόνο που αξίζει προσοχής απο την παράθεση των sms:  η επιθυμία Τσίπρα «Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει» και η διαβεβαίωση Μπαρουφάκη, «Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε». Δηλαδή  συζητάμε τα πάντα με τους «γκάνγκστερ»  γιατί δεν έχουμε σχέδιο,  αλλά αν το διαρρεύσουν θα ρίξουμε σανό στα κορόιδα τους πολίτες και θα το αρνηθούμε ότι δεν ξέρουμε τίποτα, εσείς χορέψτε στο Σύνταγμα και βρίζετε τους άλλους για προσκυνημένους.  Κάτι σε  «Γατάκια σας δουλεύουμε κατάμουτρα και το απολαμβάνετε»! Γιατί οι φανατικοί   αντιμνημονιακοι σαμαροβενιζελοι και οι Τσίπροκαμμενοι αποδείχτηκαν οι καλύτεροι πελάτες όσων ήθελαν την Ελλάδα παρία εκτός Ευρώπης. Και όλοι τους μόνο όταν έπεσαν στην παγίδα και συνειδητοποίησαν την ανοησία τους, μόνο τότε γύρισαν το τιμόνι, για να σώσουν κυρίως τους εαυτούς τους απο τις ευθύνες της εθνικής καταστροφής.
Μπορούμε να συνεχίσουμε και πάλι το σύνηθες παραμύθι των αντιμνημονιακων μνημονιακων και του παραπλανημενου ψηφοφόρου. Αλλά 1,3εκ άνεργοι πολίτες, και 1εκ απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν έχουν πια χρόνο και διάθεση για παραμύθια και μπούρδες ανόητων πολιτικαντηδων. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

*Ο Γιώργος Δημακόπουλος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος του Ποταμιού