ΦΩΤΟ – Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι της Ηφαίστου | Ασθενοφόρο δε μπορούσε να περάσει και οι διασώστες μετέφεραν… στα χέρια τον ασθενή

Με «όπλα» τις φωτογραφίες, κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. 14 καταστήματα της Ηφαίστου απειλούνται με ολιγοήμερο λουκέτο, την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες βάζουν λυτούς και δεμένους να μην ψηφιστεί  η πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνεδρίαση της Επιτροπής ποιότητας Ζωής επικαλέστηκαν απουσία δικηγόρων και οι περισσότεροι «την γλίτωσαν»! Ωστόσο κάτοικοι και οργανώσεις παρουσιάζουν φωτογραφίες – σοκ! Ασθενοφόρο που δεν μπορούσε να περάσει, διασώστες που μετέφεραν… στα χέρια τον ασθενή! Τι θα συμβεί αν ω μη γένοιτο» εκδηλωθεί πυρκαγιά; Το ζήτημα είναι να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι. Και να βρεθεί μία λύση. Ούτε τα καταστήματα να κλείσουν, ούτε φυσικά να επικρατεί μπάχαλο στην περιοχή.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Η συζήτηση για τα καταστήματα της οδού Ηφαίστου καλά κρατεί. Το θέμα θα περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας. Σύμφωνα με την πρόταση, 14 καταστήματα θα κλείσουν, δύο με απόφαση για οριστική αφαίρεση λειτουργίας και τα άλλα δώδεκα για χρονικό διάστημα δέκα ημερών.

Η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως τις μηνύσεις για την αυθαίρετη σε πολλές περιπτώσεις λειτουργία των καταστημάτων τα οποία «απλώνουν» τραπεζοκαθίσματα σε όλο το μήκος και πλάτους του πεζοδρόμου, κάνει η Αστυνομία και όχι οι κάτοικοι.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει σήμερα ο «Κόσμος» είναι ενδεικτικό της ασυδοσίας που επικρατεί! Όπως βλέπετε τα τραπεζοκαθίσματα έχουν πλήρως καταλάβει τον πεζόδρομο, ενώ σε μία περίπτωση… ούτε το ασθενοφόρο δεν μπορεί να περάσει!

 Κατά τα άλλα οι καταστηματάρχες αντιδρούν. Καίτοι τους έχουν γίνει αλλεπάλληλες παρατηρήσεις για να συμμορφωθούν!

ΠΗΓΗ: Εφ. Κόσμος