ΦΩΤΟ – Προσοχή: Λάβατε μήνυμα στο κινητό από αριθμό που ξεκινά από 54; Σε έχουν χρεώσει χωρίς να το ξέρεις

Αντιμέτωποι με αυθαίρετες οικονομικές χρεώσεις στον λογαριασμό της κινητής τους τηλεφωνίας, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πολλοί Πατρινοί, μέσα από παράξενα μηνύματα που δέχονται κατά κύματα στις συσκευές τους.

Πρόκειται για μηνύματα που ξεκινούν από το αριθμό 54 και τα οποία με την λήψη τους, χρεώνουν αυτόματα τον παραλήπτη με περισσότερα από δύο ευρώ στο λογαριασμό του! Τα συγκεκριμένα γραπτά μηνύματα, ενημερώνουν τον συνδρομητή ότι έχει κατεβάσει ηλεκτρονικά διαδικτυακά παιχνίδια, καλώντας τον ταυτόχρονα με τον κωδικό που του παραθέτουν, να γίνει και συνδρομητής, με μηνιαίο κόστος 24.80!

Βέβαια, οι περισσότεροι συνδρομητές δεν δίνουν καμία σημασία σε αυτά τα μηνύματα και θεωρώντας ότι πρόκειται απλά για διαφημιστικά τεχνάσματα, τα διαγράφουν πάραυτα από το κινητό τους. Όμως η αλήθεια είναι, ότι ήδη έχουν χρεωθεί με παραπάνω από 2 ευρώ, είτε με ποσά που αθροίζονται στο μηνιαίο λογαριασμό του στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας όπου ανήκουν, είτε με αφαίρεση μονάδων από την κάρτα του.

Παρατηρητικός Πατρινός πάντως, πριν από λίγες ημέρες, διαπίστωσε ψάχνοντας στον κυβερνοχώρο, ότι πρόκειται για συγκεκριμένη πρακτική, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων χρηστών του διαδικτύου και που συζητείται έντονα μέσα σε ομάδες χρηστών.

Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι επιλογές των αριθμών γίνονται μέσα από παραπλανητικές ιντερνετικές εφαρμογές, στις οποίες ζητούνται στοιχεία επικοινωνίας. Βέβαια, εδώ προκύπτει και ζήτημα διασφάλισης προσωπικών δεδομένων, αφού με την ίδια ευκολία κάποιος μπορεί παραπλανητικά να παραθέσει τα στοιχεία κάποιου άλλου προσώπου, είτε επίτηδες, είτε κατά λάθος.

Πάντως ο γνωστός Πατρινός που αναφέραμε,  επικοινώνησε με την συγκεκριμένη εταιρεία που εδράζεται στην Αθήνα και αναφέρεται ως διαχειρίστρια  των παιχνιδιών, η οποία μάλιστα προσφέρθηκε να του επιστρέψει τα χρήματα που χρεώθηκε, αφού δήλωσε άγνοια για τις μεθόδους που κάποιοι μετέρχονται για να αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία συνδρομητών. Πρόκειται για νόμιμη εταιρεία, η οποία φαίνεται ότι δεν έχει εμπλοκή σε αυτή την ύποπτη διαδρομή.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, εάν λάβετε μηνύματα στο κινητό σας, που να ξεκινούν από τα ψηφία 54, καλό θα είναι να ελέγχετε να στοιχεία του μηνύματος, αφού είναι πολύ πιθανό να έχετε υποστεί αυθαίρετες χρεώσεις.

Πηγή: Κόσμος