ΦΩΤΟ: Επιτυχίες για το πατραϊκό μπάντμιντον | 5 μετάλλια για ΝΕΠ και Απολλώνιο | Στο Βαλκανικό ο Κτενάς

Επέστρεψαν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάντμιντον οι αθλητές της ΝΕΠ και του Απολλώνιου Πατρών.  Μετά από ένα πολύ δυνατό διήμερο στο κλειστό γυμναστήριο στο Λαύριο, όπου αγωνίστηκαν περισσότεροι από 200 αθλητές Μπάντμιντον, οι αθλητές μας επέστρεψαν με πολλά χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες άλλη μια χρονιά.

Από την Πάτρα και τους συλλόγους ΝΕΠ και Απολλώνιο Πατρών συμμετείχαν 17 αθλητές. Ίσως η μεγαλύτερη αποστολή που συμμετείχαμε ποτέ σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στα 15αρια συμμετείχαν οι αθλητές: Μαντούκας Θεόδωρος, Μενεγάτος Άγγελος, Κούτρας Αναστάσης, Δεληβοριά Χριστίνα, και μικρότεροι αθλητές που συμμετείχαν αν και 13αρια Σωτηρόπουλος Άκης, Αθανασόπουλος Νίκος, Βαγενά Κωνσταντίνα και Ιωάννα Σπανού.

Στην μεγάλη κατηγορία συμμετείχαν οι: Καρατζάς Χρήστος, Ζίας Παναγιώτης, Αλεξανδρόπουλος Παναγιώτης, Κουβεριανός Λάμπρος, Σωτηροπούλου Ελένη, Γιαννοπούλου Δανάη, Μαντούκα Ηλιάννα, και αν μικρότεροι ηλικιακά συμμετείχαν επίσης οι Κτενάς Γιώργος και Αθανασόπουλος Κωστής.

Αποτελέσματα

Στην κατηγορία παίδων Κορασίδων

Η Δεληβοριά Χριστίνα απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι μέσα στις κορυφαίες αθλήτριες στην Ελλάδα, αφού μετά από ένα εξαιρετικό τελικό έχασε στις λεπτομέρειες από την πρωταθλήτρια Σερρών Ματίνα Σωτηρίου 21-19 και 24-22. Επίσης στο τελικό έφτασε και στο μεικτό διπλό μαζί με τον Αναστάση Κούτρα, που πρώτη φορά διακρίνεται σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο χάνοντας από τους Τσαμουσιάδη και Λαμπριανίδου από την Θεσσαλονίκη. Άλλο ένα μετάλλιο ήρθε για τους πατρινούς αθλητές στο διπλό παίδων για τους Μαντούκα Θεόδωρο και Μενεγάτο Άγγελο, όπου με την τρίτη θέση που κατέκτησαν ανέβηκαν και αυτοί στο βάθρο. Οι μικροί αθλητές που συμμετείχαν (u13) κατάφεραν να κάνουν αρκετές νίκες και όλοι να μπουν στην 8αδα κερδίζοντας πλούσιες εμπειρίες και αρκετούς βαθμούς για τα πρωταθλήματα των κατηγοριών τους.

Στην Κατηγορία Νέων Ανδρών Γυναικών

Η κλήρωση δεν μας έκανε την χάρη με αποτέλεσμα οι 2 καλύτεροι μας αθλητές να διασταυρωθούν στην 8αδα, με αποτέλεσμα Κουβεριανός Λάμπρος και Κτενάς Γιώργος να παίξουν ένα καταπληκτικό παιχνίδι όπου ο καθένας είχε κερδίσει από ένα σετ και στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο Κουβεριανός κέρδισε με σκορ 25-23 αφήνοντας τον Κτενά στην 8αδα. Το χειρότερο ήταν όμως ότι ο Κουβεριανός, αν και μπήκε στα μετάλλια, στην συνέχεια ήταν πολύ τραυματισμένος για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο τόσο σε απλό όσο και διπλό. Ο Κτενάς Γιώργος όμως δεν επηρεάστηκε και στην συνέχεια, μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα, μαζί με τον Αθανασόπουλο Κωστή κέρδισαν στον ημιτελικό και πέρασαν στον τελικό του αγωνίσματος όπου έχασαν δύσκολα από τον Πασχάλη Μελικίδη και Βαγγέλη Σωτηριάδη από το Σιδηρόκαστρο Σερρών. Έτσι άλλα δυο μετάλλια προστέθηκαν για τις ομάδες τις Πάτρας.

Ο προπονητής της αποστολής, Κώστας Μπονέλης, δήλωσε πολύ χαρούμενος τόσο για τα αποτελέσματα που άλλη μια φορά φέρνουν το πατρινό Μπάντμιντον στον Βάθρο όσο και για την προσπάθεια όλων των αθλητών μικρών και μεγάλων που συμμετείχαν. Ήταν μια μεγάλη αποστολή αυτή την φορά και όλοι είχαν να κερδίσουν κάτι από αυτούς τους αγώνες.
Πρέπει τέλος να αναφέρουμε την μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας άλλη μια φορά να κληθεί αθλητής στην Εθνική ομάδα. Ο λόγος για τον Κτενά Γιώργο που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 23 του μηνός για τους Βαλκανικούς Αγώνες Νέων Ανδρών Γυναικών που θα γίνει 25-26 Μαρτίου στην Ανδριανούπολη στην Τουρκία. Με αφορμή τις επιτυχίες που συνεχίζονται και οι αθλητές μας συνεχώς αποδεικνύουν ότι είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και στελεχώνουν εθνικές ομάδες, πρέπει εδώ να αναφερθεί πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει τρομερό πρόβλημα για εμας αφού δεν έχουμε κατάλληλο χώρο να προπονηθούμε. Το βοηθητικό, όπου γινόταν τρομερή δουλειά κ οι αθλητές μας είχαν φτάσει να αγωνιστούν ακόμα κ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα παραμένει κλειστό τόσα χρόνια και εμείς περιμένουμε έστω μια κίνηση ή ενημέρωση οτι αυτό θα ανοίξει κ ο μόνιμος χώρος
(μοναδικό κατάλληλο γήπεδο με μόνιμη διαγράμμιση στην Πάτρα) που είχαμε θα διατηρηθεί και τα ολυμπιακά μας ταπί θα ξαναποκτήσουν ζωή για να συνεχιστούν οι επιτυχίες.