#Τόλμα να Διαβάζεις – Μια ενδιαφέρουσα δράση που συζητήθηκε αρκετά (photos)

Εκατοντάδες βιβλία μοιράστηκαν σε όλη την Ελλάδα!

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια του Ποταμιού για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη.

Στο πνεύμα της δράσης διαλέξαμε το αγαπημένο μας βιβλίο, τονίσαμε μια φράση και το μοιραστήκαμε με συμπολίτες μας, αφήνοντάς το σε ένα δημόσιο σημείο. Την έναρξη της δράσης σηματοδότησαν προσωπικότητες όπως ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο μουσικός Νικήτας Κλιντ, ο αθλητής Αντώνης Βλοντάκης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Μαζί με αυτούς, ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε και ο ίδιος τα βιβλία του σε σημεία της Αθήνας.

Στη συνέχεια φίλοι, μέλη και εθελοντές του Ποταμιού, καθώς και πολίτες που εμπνεύστηκαν από την κίνησή μας συμμετείχαν και άφησαν βιβλία σε συγκεκριμένα και συμβολικά πολλές φορές σημεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Μερικές από τις φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε https://www.instagram.com/tolma_na_diavazeis/?hl=en

Η δράση συνεχίστηκε πανελλαδικά και επεκτάθηκε σε διάφορες πόλεις, με τομείς αλλά και τοπικές ομάδες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και να συμμετέχουν μαζικά.

Στην Πάτρα μέλη του Ποταμιού Αχαϊας άφησαν το δικό τους βιβλίο σε κεντρικά σημεία της πόλης: στην Αγυιά, στο Ρίο, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και της Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου κ. α.

Όπως τόνισαν: «Ελπίζουμε μέσα από το βιβλίο, οι αναγνώστες να παρασυρθούν σε ένα ταξίδι ελευθερίας, λογικής, αλλά και προσέγγισης του κόσμου μέσα από καλύετρες οπτικές. Τόλμα να διαβάζεις και εσύ…»