Νέα δόνηση τα ξημερώματα στον Πατραϊκό| Συνεχίζονται οι μετασεισμοι, μετά το χθεσινό 4.5 | Όλη η σεισμική δραστηριότητα

  10/01 ΝΕΟΤΕΡΟ: Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον Πατραϊκό κόλπο και εστιακό βάθος 5 χλμ.

  09/01

  Νεα δόνηση 3.4 τώρα πριν λίγο

  12.15 Ο πιο μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 11.53 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 10 χιλιόμετρα, βόρεια από την Πάτρα. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση το μέγεθός του, ήταν 4,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Πάτρα, τις υπόλοιπες περιοχές της Αχαΐας και σε κάποιες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως στη Ναύπακτο. Το μικρό εστιακό του βάθος, μόλις 5 χιλιόμετρα, έκανε τη δόνηση ακόμα πιο ισχυρή για τους κατοίκους.

  Στις 12.03 είχαμε νέο σεισμό, πιο κοντά στην πόλη της Πάτρας. Το επίκεντρό του ήταν 6 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και πάλι με εστιακό βάθος στα 6 χιλιόμετρα και μέγεθος στα 3 Ρίχτερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστηματάρχες και κάτοικοι σπιτιών βγήκαν για λίγο στο δρόμο και προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες.

  Πριν από σχεδόν 3 ώρες στην ίδια περιοχή, στη Μακύνεια, είχε σημειωθεί ακόμα ένας σεισμός, μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν ακόμα δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 2,8 και 2,4 βαθμών, ενώ στην περιοχή του Ρίου, στη θάλασσα του Αγίου Βασιλείου, είχε σημειωθεί μια δόνηση 2,5 Ρίχτερ.

  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές και τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου…

  11,56: Νεα μικροτερης έντασης σεισμός κούνησε την περιοχή 3.0 ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο.

  ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα ήταν 4.5 ρίχτερ με επίκεντρο το Αντίρριο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ ακούστηκε έντονα και σε όλη την Αχαΐα…

  Την ίδια στιγμή το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Σεισμολογίας δίνει μέγεθος 4,9 ρίχτερ.