Τσίπρας: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι τέλους»

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους και σε κάθε επίπεδο, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός – «Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, όπου βρίσκεται.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι τέλους και σε όλα τα επίπεδα. Όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, με επιμονή και υπομονή» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του από την περιοχή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Δείτε επίσης: ΝΔ, ΚΚΕ & Χρυσή Αυγή «συμμάχησαν» & έκλεισαν το μάτι στη Γερμανία – Δεν υπερψήφισαν για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας και το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής η οποία έχει βγάλει και σχετικό πόρισμα.

«Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί το ιστορικό χρέος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφίχθη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο μαρτυρικό χωριό όπου άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης.

tsip2

πηγή: protothema.gr