Τραγανές κοτομπουκιές με σως γιαούρτι και ανάμεικτη σαλάτα

Υλικά Συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1- 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • αρωματικά της αρεσκείας σας
  • Για τη σαλάτα
  • ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγα κυβάκια μανούρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αβγά και το μοσχοκάρυδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Πρώτα, πανάρουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Τα βουτάμε στο μείγμα αβγό- ελαιόλαδο, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτάμε στο μίγμα για το πανάρισμα φροντίζοντας να ντυθούν καλά. Τα βάζουμε σε σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′ λεπτά στους 200ºC. Να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι το αρωματίζουμε με αρωματικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με τις τραγανές κοτομπουκιές.

Για τη σαλάτα

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά. Χτυπάμε το μπαλσάμικο το ελαιόλαδο τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα τελευταία στιγμή. Προσθέτουμε το μανούρι.