ΦΩΤΟ – Τρία μετάλλια για το πατραϊκό μπάντμιντον στο Σιδηροκάστρο | Σωτηρόπουλος και Βαγενά στο βάθρο

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου το Youth International Σιδηροκάστρου. Από την Πάτρα συμμετείχαν τέσσερις αθλητές στην κατηγορία κάτω των 13 χρονών Άκης Σωτηρόπουλος , Θανάσης Βαγενάς, Νίκος Αθανασόπουλος και η Κωνσταντίνα Βαγενά.

 

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 171 αθλητές από 15 χώρες στις κατηγορίες u11,u13,u15. Οι πατρινοί αθλητές πραγματοποίησαν αρκετές νίκες και απέκτησαν πλούσιες εμπειρίες.


Σημαντικότερες διακρίσεις ήρθαν από τον Άκη Σωτηρόπουλο, που έφτασε στον τελικό νικώντας τον αθλητή από την Βουλγαρία Vanja Raseta, και εκεί έχασε δύσκολα μετά από ένα πολύ όμορφο τελικό με 3-1 σετ από τον πρωταθλητή από την Σερβία Victor Petrovic κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Στο διπλό μαζί με τον αθλητή από την Θεσσαλονίκη Δημήτρη Τσώτση κατέκτησαν την τρίτη θέση χάνοντας στο ημιτελικό με 3-2 σετ από τους Βούλγαρους Georgi Kirov και Stanimir Terziev.

 

Τέλος η Κωνσταντίνα Βαγενά στο διπλό μαζί με την Κύπρια αθλήτρια Μαρίσα Φυλίρα έφτασαν εύκολα στον τελικό όπου όμως κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία μας στέρησαν την πρώτη θέση καθώς χάσαμε 3-2 σετ με το τελευταίο να κρίνεται στον πόντο με σκορ 11-9 κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση.

 

Ο προπονητής Γιώργος Μπονέλης  δήλωσε πολύ χαρούμενος για τα αποτελέσματα και την προσπάθεια όλων των παιδιών καθώς έδειξαν ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικά και σε διεθνές επίπεδο νικώντας αθλητές χωρών όπως η Βουλγαρία και η Σερβία με μεγάλη ιστορία στο άθλημα και σημαντικές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.