Το Ποτάμι κοντά στους πρόσφυγες…Δίχως φανφάρες!

Του Ηλία Κυριακόπουλου

Με μια λιτή ανακοίνωση «Το Ποτάμι» ενημέρωσε τα μέλη και τους φίλους του ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου μέλη του επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη, προκειμένου να προσφέρουν αγαθά που έχουν ανάγκη.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για την πρωτοβουλία, όσο και για την έλλειψη «φανφαρών» από το εν λόγω κόμμα, αφού άλλα κόμματα μας έχουν συνηθίσει σε εντελώς αντίθετες πρακτικές και τακτικισμούς.

Όλοι γνωρίζουμε, όλοι έχουμε δει πως εκμεταλλεύονται τα κόμματα και τα μέλη τους το προσφυγικό ζήτημα. Συνηθίζουν δε, να βγάζουν τόσες φωτογραφίες, τις οποίες μετά αποστέλλουν έντεχνα σε όλα τα ΜΜΕ, που δεν ξέρεις αν έχουν επισκεφτεί κάποιο πάρτυ τηλεοπτικού αστέρα ή απλώς λύθηκε το πρόβλημα των προσφύγων και πανηγυρίζουν όλοι μαζί. Κι όμως, τίποτα από τα δύο δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως, ο φακός της κάμερας αποτυπώνει, όχι την αγωνία των προσφύγων, αλλά την αγωνία των πολιτικών, οι οποίοι μέσω του ανθρώπινου προβλήματος προσπαθούν να προκαλέσουν και να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης!

Και κάπως έτσι πέφτουν και οι μάσκες μερικών μερικών, δήθεν αριστερών ή φιλανθρώπων. Όποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά, αυτό οφείλει να το κάνει δίχως πολλά πολλά και δίχως να σκέφτεται τι θα του εξασφαλίσει η προβολή της όποιας κίνησής του. Το κάνει γιατί το πιστεύει. Βοηθά γιατί μπορεί, γιατί θέλει!