Του μύθου τα γυρίσματα | Ήχοι και μύθοι της Κρήτης στο θέατρο Act

Στα βουνά της Κρήτης, ακόμα ακούγονται οι άγριοι χοροί των Κουρητών που προστάτευσαν την γέννα της Ρέας. Ο Δίας εμφανίζεται κρυφά με τη μορφή βοσκού, ή μοναχικού λυράρη και η νεαρή Ευρώπη γυρνά χαμένη για πάντα στις σμαραγδένιες παραλίες της. Στην μουσική, στο μύθο και στην Κρήτη, το χθες και το αύριο σμίγουν σε ένα αιώνιο τώρα.Η κρητική μουσική αρχέγονα δεμένη με την κρητική μυθολογία. Οι θεοί και οι άνθρωποι του παντοτινού νησιού αξεδιάλυτα μπλεγμένοι στις ακατάβλητες εξιστορήσεις της μαντινάδας.

Του μύθου τα γυρίσματα

Ήχοι και μύθοι της Κρήτης

 Θέατρο Act, Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα

23 και 24 Ιανουαρίου 2017

20.30

Τα πρωτότυπα κείμενα του Πατρινού Βαγγέλη Γέττου συναντούν την λύρα του διεθνούς φήμης Κρητικού Ζαχαρία Σπυριδάκη και την αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή, από την Λευκωσία. Συμμετέχουν οι Ρεθυμνιώτες μουσικοί Σπύρος Παπαδάκης και Βλαδίμηρος Ουρανός στο λαούτο και ο Γιάννης Σουλτάτος από το Ηράκλειο στο μαντολίνο.

Βιογραφικά:

·       Ο Βαγγέλης Γέττος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Παίζει λαούτο και έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Προσάναμμα (Eκδόσεις των Συναδέλφων). Έχει εργαστεί ως νομικός δημοσιογράφος, πολιτικός σύμβουλος και.

·       Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, από την Κρήτη, παίζει λύρα και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται από τους κορυφαίους της ανανέωσης της κρητικής μουσικής παράδοσης.

·       Η Μαρίνα Κατσαρή, από την Λευκωσία, εργάζεται ως αφηγήτρια και θεατροπαιδαγωγός. Έχει παρουσιάσει πλήθος παραστάσεων με ιστορίες και παραδόσεις από όλη την υφήλιο. Διδάσκει αφήγηση και εκπαιδευτικό δράμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

·       Ο Σπύρος Παπαδάκης και ο Βλαδίμηρος Ουρανός από το Ρέθυμνο, σπουδάζουν στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας και παίζουν έγχορδα παραδοσιακά οργάνα. Ο Σπύρος Παπαδάκης έχει καταγράψει συνεργασίες με γνωστούς κρητικούς μουσικούς ενώ, στην Πάτρα, μαζί με τον  Βλαδίμηρο Ουρανό εμφανίζονται σταθερά στο Απτάλικο.

·       Ο Γιάννης Σουλτάτος, από το Ηράκλειο Κρήτης, παίζει μαντολίνο και σπουδάζει Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Στην Πάτρα, στο θέατρο ACT, Γεροκωστοπούλου 65, μόνο για δύο παραστάσεις, 23 και 24 Ιανουαρίου.

Ώρα έναρξης 20.30

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6936122263