Τι θα επιλέξει η Σία Αναγνωστοπούλου: Δημοκρατία ή καρέκλα;

Του Ηλία Κυριακόπουλου*

Το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν φημίζεται για τις αλήθειες της είναι γνωστό παγκοσμίως. Το ότι ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος διδάξας του ψέματος (ή αρχιψεύταρος λαϊκιστί) είναι επίσης γνωστό. Το ότι οι βουλευτές του εκτίθενται καθημερινά σε ότι κι αν λένε, σε ότι κι αν υπόσχονται, αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Πλέον είναι πιο σίγουρο το ψέμα του Συριζαίου βουλευτή ακόμα και από το γνωστό ρητό «κι όμως η Γη γυρίζει».

Σε ένα πράγμα όμως που οφείλουμε να παραδεχτούμε τους Συριζαίους βουλευτές είναι για την αγάπη τους στη Δημοκρατία και τις Αρχές τους. Εδώ γελάμε…

Έτσι σήμερα, -όχι, δεν σας αποκαλύπτουμε- σας ενημερώνουμε ότι η Αχαιή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, θεωρεί ότι η προνομοθέτηση μέτρων είναι κάτι το αντιδημοκρατικό!

Όπως επεσήμανε η ίδια μεταξύ άλλων, όχι πολύ καιρό πριν: «Όταν είναι προνομοθετημένα μέτρα, είναι συνέχεια σε ένα σπιράλ θανάτου η χώρα. Και δεύτερον είναι θέμα Δημοκρατίας. Δεν θα προνομοθετήσουμε νέα μέτρα…»

Δείτε και το ανάλογο βίντεο:

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αν η κα Αναγνωστοπούλου ψηφίσει την προνομοθέτηση μέτρων, αυτό σημαίνει ότι τη Δημοκρατία δεν την υπολογίζει ή μάλλον τη θεωρεί κάτι σαν τον «πόνο στο στομάχι» ή σαν το «σφίξιμο στην καρδιά»… Προφανώς αυτός ο πόνος περνάει όταν κάθεται σε μια βουλευτική καρέκλα. 

Κατά τ’ άλλα η εν λόγω κυρία μαζί με τα αριστερά «συντρόφια», κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία υπερθεματίζουν των αγώνων κατά της Χούντας και των λοιπών πολιτικών σκοτεινών δυνάμεων της μεταπολίτευσης…

Άβε cathedra!!!

*Ο Ηλίας Κυριακόπουλος είναι πολιτικός επιστήμονας