Τα έργα της Αντιπεριφέρειας Χανίων για το 2017 – Τι θα γίνει σε Αγιά και ΒΟΑΚ

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, για τα έργα και τις μελέτες που θα πάρουν «σάρκα και οστά» εντός του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βουλγαράκης θεωρείται ως ένας από τους πιο δραστήριους αντιπεριφερειάρχες της χώρας, ενώ στα «ατού» του συγκαταλέγεται το ότι είναι πάντα «διαβασμένος» και γι’ αυτό το λόγο οι διεκδικήσεις του πιάνουν τόπο!

  • Ο καθαρισμός και εκβάθυνση της λίμνης της Αγιάς βρίσκεται μέσα στα έργα που θα «τρέξει» η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μέσα στο 2017, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης

H προώθηση του έργου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γεωργιούπολη – Πετρές, προϋπολογισμού σχεδόν 12 εκατ. ευρώ, βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για το 2017 καθώς μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στη μελέτη και αμέσως μετά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση. Παράλληλα, όπως ανέφερε μιλώντας στα «Χ.ν.» ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ψηλά στη λίστα των προωθούμενων έργων βρίσκεται το φράγμα του Ταυρωνίτη του οποίου η μελέτη εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο νέο έτος.

Από εκεί και πέρα:
• Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μελέτη για τη διάβρωση των ακτών από Κολυμπάρι έως Χανιά και στη συνέχεια το έργο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
• Εντός του επόμενου μήνα θα παραδοθεί η μελέτη για την εξυγίανση (εκβάθυνση) της λίμνης της Αγιάς με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 700.000 ευρώ.
• Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η μελέτη για τον ποδηλατόδρομο από Αγιά μέχρι Μεσκλά.
• Για τα εγγειοβελτιωτικά έργα στα Μεσκλά, την Κουντούρα και την επισκευή της λιμνοδεξαμενής της Χρυσοσκαλίτισσας έχουν αποσταλεί τα τεχνικά δελτία στην Περιφέρεια και αναζητείται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
• Η λιμνοδεξαμενή του Ομαλού υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος του χειμώνα καθώς το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία.
• Μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε γήπεδα στο Βαρύπετρο, το Καστέλι, τα Χανιά, τον Γαλατά, τα Καθιανά.
• Η μελέτη για το Μουσικό Μουσείο των Λουσακιών ολοκληρώνεται και αμέσως μετά θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
• Κατά 95% έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στη χερσόνησο Ροδοπού που θα υποβληθεί στη συνέχεια στο ΕΣΠΑ.
• Σε εκκρεμότητα βρίσκονται, μέχρι στιγμής, οι προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Αντιπεριφέρεια με την Αρχαιολογία για παρεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους στη Λισσό, την Κάντανο και την Αρχαίο Απτέρα.
• Η μελέτη του δρόμου Πλάτανος – Σφηνάρι έχει ολοκληρωθεί και αναζητείται από το Υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση για το έργο προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.
• Για τον περιφερειακό δρόμο της πόλης των Χανίων επίκειται συνάντηση της Αντιπεριφέρειας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων καθώς το τμήμα που είχε αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. «Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί και πρέπει να ενταχθεί και να υλοποιηθεί πάση θυσία», σχολίασε ο κ. Βουλγαράκης.
• Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρθηκε στο συνδετήριο δρόμο ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο τονίζοντας ότι η μελέτη έχει εγκριθεί με κάποιες τροποποιήσεις που θα πρέπει να ενσωματωθούν άμεσα και το έργο να «τρέξει» μαζί με το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του ΒΟΑΚ στη βάση της πρότασης της Περιφέρειας η οποία δείχνει να προχωράει.

πηγή: Χανιώτικα Νέα