Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο μακελάρης του Reina

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό TRT.

Ο δράστης της επίθεσης, τυθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας, σύμφωνα με το TRT.

Την είδηση για τη σύλληψη του «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι» ανέφερε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς συνεχάρη την αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.

Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.

Ortaköy’deki katliamın failini yakalayan polisimizi tebrik ediyorum. Terör ve arkasındaki güçlerle savaşımız sonuna kadar devam edecek.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ εντοπίστηκε στο σπίτι ενός συνεργάτη του από την Κιργιζία, μαζί με τον τετράχρονο γιο του και άλλες δύο γυναίκες στη συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες των δύο γυναικών και του Κιργίζιου συνεργού του δράστη απο τη στιγμή της σύλληψης. Ο αστυνομικός του έχει περάσει πλαστικές χειροπέδες στα χέρια, και τον κρατά ακινητοποιημένο πατώντας του το κεφάλι στο πάτωμα.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση του δράστη και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την ώρα που γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου.

UPDATE — Istanbul Reina nightclub attacker’s 4-year-old son was with him in Daesh cell where he was captured http://sabahdai.ly/ACKHRH 

UPDATE — 4 other people, including a man of Kyrgyz origin and 3 women, detained along with Istanbul Reina attacker http://sabahdai.ly/ACKHRH pic.twitter.com/5dgpsW0uDM

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

BREAKING – Reina nightclub attacker Abdulgadir Masharipov now being transferred to Istanbul Police Headquartershttp://sabahdai.ly/ACKHRH  pic.twitter.com/Lig3746aNO

BREAKING— The moment when Istanbul Reina nightclub attacker was arrested by Turkish security forces caught on camerahttp://sabahdai.ly/ACKHRH  pic.twitter.com/nL0HYxj4R7