Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα – (ΣΔΙΤ)

Του Γιάννη Φραγκάκη*

Από προχθές, Αθήνα-Ιωάννινα: σε 3,5 ώρες με Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας.
Της Ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της όμως και όχι μόνο κάποιων συντεχνειών η κάποιων ιδεοληπτικών.

Καστέλλι – Αγ.Νικόλαος – Σητεία σε πόσες ώρες και για πόσο ακόμα???

Και κάτι ακόμα, ειδικά για το εθνικό δίκτυο στα Χανιά.
Ντροπή για το κομμάτι από τον κόμβο της Σούδας μέχρι Πλατανιά, για την εικόνα εγκατάλειψης με το χορταριασμένο και αισθητικά άθλιο μεσαίο διαχωριστικό διάζωμα, για τα σκουπίδια πεταμένα παντού κατά μήκος της διαδρομής, για τα καλάμια και όλα τα ακλάδευτα δέντρα που σύντομα θα φθάσουν μέσα στις λωρίδες κυκλοφορίας, για την εικόνα των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, για τις πινακίδες του κοκ (σπασμένες ξεθωριασμένες, άθλιες), για τα ψόφια ζώα που μένουν εκεί μέχρι την αποσύνθεσή τους, για τις σκουριασμένες κολόνες φωτισμού που ανάβουν όταν θέλουν, για το παντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο πια οδόστρωμα με τις καθιζήσεις και την διάβρωση του, για τις εικόνες προχωρημένης τέχνης που μας ξεπερνούν ( συνθέσεις με σωλήνες, καλώδια, ταμπελίτσες πέτρες και χώματα από κατολισθήσεις ) κλπ, κλπ …

Για όσους έχουν ταξιδέψει το κομμάτι του ΒΟΑΚ από το Ηράκλειο μέχρι τον Αγιο Νικόλαο θα δούν ότι πρόκειται για μια άλλη χώρα. Εκεί, χρόνια τώρα, φαίνεται ότι οι Ηρακλειώτες πληρώνουν περισσότερους φόρους και έχουν ειδικά προνόμια!
Το ΥΠΕΧΩΔΕ μας αγνοεί πλήρως.

Ο Περιφερειάρχης (που φυσικά είναι από Ηράκλειο) και οι άμεσοι συνεργάτες του μεροληπτούν ολοφάνερα.
Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), και οι βουλευτές του νομού μας διαχρονικά, χρόνια τώρα κοροιδεύουν τους πολίτες η είναι παντελώς αδύναμοι. Οφείλουν επιτέλους να παρέμβουν πολιτικά για αυτή την κατάντια.

*Ο Γιάννης Φραγκάκης είναι επιχειρηματίας, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Χανίων και μέλος της Κ.Ε. της Δράσης