Στο φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής – «ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ» το μήνυμα του Ποταμιού (photos)

Με τεράστια συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις φορέων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σήμερα στη VESO MARE, όπου μαθητές πέραν της έκθεσης των δημιουργιών τους, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη μουσική και το θέατρο.  Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβήλας, κ.α

Το Ποτάμι στο φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής στη VESO

Στο φεστιβάλ παραβρέθηκαν και στελέχη της Τ.Ο. Πάτρας του Ποταμιού, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα των μαθητών, αλλά και να συνομιλήσουν με δασκάλους, καθηγητές, βοηθητικό προσωπικό και γονείς μαθητών των Ειδικών Σχολείων.

Όπως σημειώνουν εμφατικά: «Αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς για τη δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν καθημερινά και ένα μεγάλο Ευχαριστώ που ασκούν το λειτούργημά τους, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν.

Οι μικροί μας φίλοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και την ομορφαίνουν με την αγνότητά τους. Αν υπάρχει ένα τρίπτυχο που πρέπει να τονίσουμε και να πιέσουμε την πολιτεία για την πραγμάτωσή του είναι: ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ!

Ελπίζουμε κάποια στιγμή -σύντομα- η πολιτεία να δώσει την ωφελούμενη προσοχή στα ζητήματα που απασχολούν την ειδική εκπαίδευση, κάνοντας επιτέλους το αυτονόητο. Η ισότητα άλλωστε δεν πραγματώνεται με ευχολόγια, αλλά με πράξεις»!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι Το Ποτάμι Αχαϊας έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς , ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί το σχολείο Κωφών, ώστε να προσφέρει βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του.

από αριστερά: Ανδρέας Κοσμάτος, Ηλίας Κυριακόπουλος, Ζαχαρίας Χρήστου, Γιώργος Δημακόπουλος