Στην Πάτρα ο Μίμης Ανδρουλάκης για το νέο του βιβλίο «Δύο μόνο δάκρυα»

Σήμερα  Τρίτη 25 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Κing George Hall (πλατεία Γεωργίου 1) ο Μίμης Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Δύο μόνο δάκρυα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη». Ο Μίμης Ανδρουλάκης θα συνομιλήσει με τον εκπαιδευτικό- συγγραφέα, Πέτρο Ψωμά.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Δύο δάκρυα, δύο στήθη» από τα βάθη της Ιστορίας δίνουν τις λέξεις και τις εικόνες για να παραστήσουμε τον δρόμο του καιρού μας. Η Φένια βλέπει τη ζωή της να γίνεται κομμάτια, εξεγείρεται και αφηγείται.
Ο καθηγητής Κωστής εξαφανίζεται. Είναι ένας Πολύβιος της εποχής μας -άνθρωπος Ιστορία-, που ζει μέσα από τις ζωές των άλλων, πρώτες, δεύτερες, τρίτες, φανερές ή κρυφές. Η εξαφάνισή του τις αποσταθεροποιεί και φέρνει στο φως τα μυστικά ξεχωριστών γυ- ναικών και ανδρών…
Οι «στιγμές» και τα πρόσωπα που επιλέγει ο καθηγητής Κωστής ανακεφαλαιώνουν την εποχή τους και γενικότερα τη μοίρα του ανθρώπου σε ζοφερούς καιρούς, σημαδεύονται από τις μεταστροφές της τύχης, βρίσκονται στο μεταίχμιο, λίγο πριν, λίγο μετά τις μεγάλες καταστροφές».