Σοκ! Θύμα του φονικού διαδικτυακού «παιχνιδιού της ασφυξίας» 16χρονη στην Αττική;

Σοκάρουν οι υποψίες ότι ο τραγικός θάνατος 16χρονης στα νότια προάστια της Αττικής την περασμένη Δευτέρα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα θανάσιμου διαδικτυακού παιχνιδιού, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες εφήβους ανά τον κόσμο!

Το γεγονός ότι η 16χρονη δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά αντίθετα ήταν ένα «χαρούμενο» και «ισορροπημένο» κορίτσι – σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων της – προτού βρεθεί απαγχονισμένη στο σπίτι της από τη μητέρα της, βαθαίνει ακόμα περισσότερο το μυστήριο.

Η έρευνα του ηλεκτρονικού υπολογιστή της, ο οποίος βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών, αναμένεται να «φωτίσει» τα αίτια αυτής της τραγωδίας, είτε υποδεικνύοντας τους λόγους που ενδεχομένως οδήγησαν την άτυχη κοπέλα στην αυτοκτονία, είτε αποκαλύπτοντας τη σχέση της με το μυστηριώδες «choking game», το οποίο έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους εφήβων ανά τον κόσμο.

Το «παιχνίδι της ασφυξίας» είναι μια πρόκληση που καλούνται να εκπληρώσουν οι έφηβοι, συχνά υπό πίεση των συνομηλίκων τους, είτε μόνοι τους με τη βοήθεια ενός σχοινιού ή μιας ζώνης, είτε με τη συμμετοχή ενός συμμαθητή τους.

Το παιχνίδι είναι γνωστό με πολλά ονόματα. Μερικά από αυτά προειδοποιούν για την επικίνδυνη φύση του (όπως π.χ. «fainting game» και «blackout game»), ενώ άλλα είναι τελείως παραπλανητικά, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν την παραμικρή υποψία σε γονείς που ίσως έχουν ακούσει για αυτά («space monkey», «cloud nine» και «five minutes in heaven»).