Σάντουιτς Monte Cristo για πρωινό και όχι μόνο!

Υλικά

 

  • 2 αυγα
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 4 φέτες άσπρο ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κιλό χοντρές φέτες ψημένο ζαμπόν
  • 1 κουταλιά της σούπας (15γρ. περίπου) τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • επιπλέον αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • προαιρετικά για γαρνίρισμα: άχνη ζάχαρη, μέλι, γλυκά του κουταλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα ρηχό, αλλά μεγάλο πιάτο (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα σάντουιτς) μαζί με λίγο αλατοπίπερο και το αφήνουμε στην άκρη.

Συνθέτουμε το σάντουιτς με μουστάρδα, μαγιονέζα, ζαμπόν, τυρί, αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε ελαφρώς το σάντουιτς.

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι για να λιώσει. Βουτάμε στο πιάτο με το μείγμα του αυγού το κάθε σάντουιτς και το καλύπτουμε καλά με το χτυπημένο αυγό.

Βάζουμε τα σάντουιτς στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και το τυρί να λιώσει.

marilous.gr