Σάλος στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων – Η αντιπολίτευση καταγγέλλει «παραποίηση» απόφασης για την …πορεία!

Η αντιπολίτευση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης, την Αρχή του Οργανισμού για παραποίηση της απόφασης του Δ.Σ. προκειμένου να πληρωθούν δαπάνες της …πορείας! όπως καταλαβαίνετε, ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει με την απάντησή του για το ποιος πλήρωσε την πορεία, αλλά αντιθέτως, έβαλε λάδι στη φωτιά!

Το θέμα όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και σίγουρα θα έχει συνέχεια. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απαντήσεις του Δημάρχου, δεν έπεισαν κανέναν -τουλάχιστον αρκετούς από την αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο πολιτισμός στρατεύεται, η πόλη φτωχαίνει…

Δυο μόλις μήνες πριν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, της σημαντικότερης διοργάνωσης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου μας και εμείς, ως εκπρόσωποι των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης, για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την πλημμελή λειτουργία του Οργανισμού.

Καμιά συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη στο ΔΣ για τη μορφή του φεστιβάλ που έρχεται και τις δράσεις που πρόκειται να φιλοξενηθούν, ενώ ακόμη (!) εκκρεμεί η συζήτηση και αξιολόγηση της περσινής διοργάνωσης. Τα δε οικονομικά στοιχεία μας δόθηκαν μόλις προ ημερών και ενώ είχε προηγηθεί έντονη διαμαρτυρία μας.

Ως μέλη του συμβουλίου δε γνωρίζουμε καν πόσες προτάσεις έχουν κατατεθεί, ποιος τις υποδέχεται, αν υπάρχει επιτροπή αξιολόγησης, με τι κριτήρια κρίνει και αποφασίζει και εν τέλει, σε ποιου τα χέρια έχει αφεθεί το φεστιβάλ!

Πέραν τούτου έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια ορθής λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν και αποφάσεις του, προκειμένου να πληρώσουν δαπάνες της πορείας! Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία της παραπάνω παραποίησης (για να το θέσουμε κομψά) στην αρμόδια αρχή της Περιφέρειας και όχι μόνο. Δεν το κάναμε. Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού. Θέλουμε να συμβάλουμε θετικά με τη στάση μας και την ουσιαστική μας κριτική.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο να κάνει το χρέος του. Να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες στη λειτουργία του Οργανισμού, που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία του, μακριά από υπεροψίες και κομματισμούς.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός πρέπει επιτέλους να συζητήσει ανοιχτά και να χαράξει πολιτική στα ζητήματα πολιτισμού.

Μικροπολιτικές ημετεροκρατίας, που θυμίζουν άλλες εποχές και λογικές, δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας να γίνουν ανεκτές από κανέναν πολίτη. Πολύ περισσότερο από μέλος ενός συμβουλίου, που σέβεται τον εαυτό του και την ευθύνη του απέναντι στην πόλη.

Καιρός να σοβαρευτούμε λοιπόν…
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων

ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΜΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΙΑΘΑΣ

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΟΣΧΟΣ»