Σάλος με τις αποκαλύψεις Γκοτσόπουλου για την πορεία του Πελετίδη – «Η ΔΕΥΑΠ μόνο, πλήρωσε πάνω από 4.900 ευρώ» (Ντοκουμέντο)

Ερώτηση για τα οικονομικά της πορείας κατά της ανεργίας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Πόλη». 

Η ερώτηση αναφέρει:

κ. Δήμαρχε,
με προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου πραγματοποιήσατε πορεία μέχρι το Σύνταγμα, προκειμένου να αναδείξετε το πρόβλημα της ανεργίας.
Επειδή η πληροφόρηση του σώματος περί της διοργάνωσης και των οικονομικών αυτής είναι περιορισμένη, παρακαλώ όπως ενημερωθώ για το κόστος του όλου εγχειρήματος και τις πηγές χρηματοδότησης.

Θα σας παρακαλούσα στην απάντησή σας να συμπεριλάβετε, πλην του κεντρικού ταμείου του Δήμου, τα ταμεία όλων των εποπτευόμενων από το Δήμο φορέων, δεδομένου ότι από μια πρόχειρη ματιά προκύπτει χρηματοδότηση από τη ΔΕΥΑΠ  και τον Πολιτιστικό Οργανισμό ύψους 10.000 περίπου ευρώ.

Ο ερωτών σύμβουλος
Ηλίας Γκοτσόπουλος

Ο salos.gr έψαξε το θέμα και σας αποκαλύπτει παρακάτω, την απόφαση της ΔΕΥΑΠ που αποδεικνύει το ποσό επιχορήγησης της δημοτικής επιχείρησης για την πορεία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

received_1535553256750598

Να σημειωθεί ότι κατά τις πρωινές ώρες, ο κ. Γκοτσόπουλος κατήγγειλε τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη on air στο ρ/σ «Κόκκινο Πάτρας» για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή εχθές το βράδυ, «ελεεινούς», όσους ζητούν οικονομικό απολογισμό της πορείας. Πέραν αυτού, κατηγόρησε και τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Δημάρχου, κ. Στάθη Κεραμιδά, για ένα άρθρο του σε τοπικό site (dete), μέσω του οποίου ο κ. Κεραμιδάς κατηγορεί ως «Ντροπή της πόλης» φορείς που δεν συμμετείχαν στην πορεία του κ. Πελετίδη και του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κεραμιδάς κατηγορεί ως «ντροπή» της πόλης τους: Εργατουπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας, ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, ΕΣΗΕΠΗΝ. Κι όλα αυτά επειδή δεν συμμετείχαν στην πορεία που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή.

Προφανώς σύμφωνα με τον κ. Κεραμιδά, όποιος διαφωνεί με τις πρακτικές του Δημάρχου και έχει άλλη άποψη (κάτι που φαίνεται να μην είναι αποδεκτό από τους εκπροσώπους του κομμουνιστικού κόμματος στην Πάτρα) αποτελεί «ντροπή» για την πόλη.

Σαφέστατα και επειδή προκύπτει μείζον θέμα (αφού ο σύμβουλος του Δημάρχου έχει τέτοιες απόψεις για τους γιατρούς και το Πανεπιστήμιο της πόλης για παράδειγμα), ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, πρέπει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει ποια η άποψή του για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, τον Ιατρικό Σύλλογο, κτλ., αλλά και ποια θέση προτίθεται να πάρει απέναντι στις δηλώσεις του συμβούλου που ο ίδιος όρισε.