Σάλος με τη δήλωση Ανδρουλάκη εναντίον του Παπανδρέου

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έκανε σε ομιλία του προχθές το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, βρέθηκε στην Κηφισιά, σε συγκέντρωση που του οργάνωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στην ομιλία του, σύμφωνα με το npress.gr άφησε σοβαρές αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

«Γίνανε τρομερά λάθη την περίοδο του Παπανδρέου και πρέπει να απολογηθεί στον λαό για την συνεργασία με τον Καρατζαφέρη, χωρίς μάλιστα να συντρέχει κανένας κοινοβουλευτικός λόγος» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, που παρακολουθεί την προεκλογική μάχη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει πάρει σαφή θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε να έχει αρκετά επιλεκτική μνήμη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε και πολύ στη συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, για τα πρώην στελέχη του κ. Καρατζαφέρη (Γεωργιάδη και Βορίδη) που συμμετείχαν στην ίδια κυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο και συνεργάστηκαν μαζί του κ.α.

Ο Βενιζέλος…

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι αρκετοί θεωρούν ότι τα λόγια του υποψήφιου για την κεντροαριστερά Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν τυχαία, αλλά μια ακόμα επιβεβαίωση της πίστης του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο στήριξε στο παρελθόν κατά κόρον. Κλείσιμο ματιού στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ή «εντολή» του τελευταίου; Ο χρόνος θα δείξει…

Τι θα κάνουν οι Παπανδρεϊκοί;

Μετά από αυτή την εξέλιξη, έχει ενδιαφέρον τι θα πράξουν οι «Παπανδρεϊκοί». Για την ιστορία, ο μόνος που έχει μιλήσει ανοιχτά και δημόσια για τις μεγάλες τομές στη σύγχρονη ελληνική πολιτική και κοινωνία που κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διαύγειας, είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εναρκτήρια δημόσια ομιλία του στο Γκάζι.