Πόσο κοστίζει σε ένα ζευγάρι Πατρινών μια βόλτα με τα παιδιά στα Ψηλαλώνια;

Εξαρτάται από την όρεξη των μικρών και από το βάρος του πορτοφολιού των γονιών. Σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι λαϊκές οικογένειες, οι γονείς καλούνται να εξηγήσουν γιατί τα παιχνίδια που λειτουργούν κάτω από το βλέμμα του Π.Π. Γερμανού απαιτούν πληρωμή. Βλέπετε, τίποτα (σχεδόν) δεν είναι δωρεάν. Ακόμα και τα Χριστούγεννα…
Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Ο τιμοκατάλογος διαφέρει ανάλογα με τα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να τα διαχωρίσουμε στα «ατομικά» παιχνίδια και σε εκείνα όπου μπορεί να συμμετέχει ένα παιδί μαζί με άλλα παιδιά.
ΕΝΑ ΕΥΡΩ
Στα ατομικά, ο μέσος όρος του κόστους ανά παιχνίδι κυμαίνεται στο ένα ευρώ. Σ’ αυτά το παιδί μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο μπάσκετ (σουτάροντας βολές με επιβράβευση επιπλέον χρόνο παιχνιδιού, αν ξεπεράσει το όριο που απαιτεί ο κατασκευαστής) ή να παίξει ποδοσφαιράκι. Στην ίδια τιμή (ένα ευρώ για τρεις προσπάθειες) κοστολογούνται και τα παιχνίδια που μετράνε τη δύναμη στα πόδια κλωτσώντας μια μπάλα ή στα χέρια. Στη διάθεση των παιδιών, με την ίδια τιμή, είναι και το χόκεϊ με αέρα.
ΔΥΟ ΕΥΡΩ
Λειτουργούν όμως και παιχνίδια που απευθύνονται σε μικρότερες ηλικίες, όπως είναι το καρουζέλ και το τρενάκι. Σ’ αυτά το κόστος ανέρχεται στα δύο ευρώ για την εξασφάλιση μιας μάρκας που θα «εκκινήσει» το παιχνίδι. Γίνονται όμως και προσφορές (δέκα ευρώ για επτά μάρκες).
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στον χώρο γύρω από το άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού έχουν τοποθετηθεί και ορισμένες κατασκευές που παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικο χωριό. Είναι η χριστουγεννιάτικη φάτνη με την αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού στον στάβλο της Βηθλεέμ, τα σπιτάκια του Αη Βασίλη και των καλικαντζάρων του, και το έλκηθρο με τους ταράνδους. Γι’ αυτά δεν απαιτείται αντίτιμο και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η θέαση των κατασκευών είναι από τα λίγα πράγματα -ακόμα- που δεν απαιτούν πληρωμή.