Ποιος αρνείται την πρόταση γάμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;

Ένα κείμενο με σαφή διαχωρισμό της θέσης του Ποταμιού από τις αριστερο-μπροστινές μονομαχίες της ΔΗΣΥ για την ανάδειξη αρχηγού, δημοσίευσαν στο ΒΗΜΑ ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Καρκατσούλης. Τα δύο στελέχη του Ποταμιού τονίζουν ότι «δεν μας λείπει ο φωτισμένος ηγέτης που θα μας δείξει τον δρόμο. Δεν μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε στην ανάδειξη τον επόμενου κεντρο-δεξιο-αριστερού ηγέτη πατώντας σ’ ένα πολτό πολιτικών προταγμάτων. Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε μαζί με τις δυνάμεις της υγιούς παραγωγής και της μεταρρυθμιστικής πολιτικής στη δημιουργία μιας πρότασης για την «μετα-πελατειακή» Ελλάδα που δεν θα εξαντλείται σε συνθήματα. Θα αποκόβει τον ομφάλιο λώρο της δημόσιας διοίκησης από το κόμμα, θα καταργεί κάθε εμπόδιο στον Έλληνα που θέλει να δημιουργήσει και να παράξει και θα κάνει άτρωτους τους πολιτειακούς θεσμούς απέναντι στην επεμβατική εκτελεστική εξουσία. Ένα μέρος του σχεδίου ήδη μπορούμε να το καταθέσουμε, αλλά αναζητούμε ενίσχυση από τις ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που έχουν απογοητευτεί από τους πολιτικούς και την πολιτική.»

Χαρακτηριστικό είναι και το σχετικό τουιτ που έκανε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, στο οποίο λέει «οι περισσότεροι επώνυμοι, παλαιάς κοπής πολιτικοί, με επαρκή κομματικό ιδρυματισμό, μας προτείνουν τον εαυτό τους ως τον πιο αξιόμαχο αντίπαλο του κυβερνητικού ολετήρα. Εάν δε, αυτά τα γνωστά, φθαρμένα πρόσωπα συνδυαστούν με τους αλαλαγμούς για τα κουρελιασμένα σύμβολα του παρελθόντος που νοηματοδότησαν τον λαϊκισμό, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την αναπαλαίωση του παλιού καλού χθες». Το ενδιαφέρον είναι ότι έχει παραθέσει αυτό το τουιτ σε φόντο που παραπέμπει σαφώς στο νέο λογότυπο της ΔΗΣΥ.

Για του λόγου το αληθές, δείτε στην εικόνα αριστερά του τουίτ του Παναγιώτη Καρκατσούλη και δεξιά το νέο λογότυπο της ΔΗΣΥ.

Ολόκληρο το κείμενο των Κύρκου – Καρκατσούλη εδώ: http://topotami.gr/krisi-ine-mia-allagi-pou-prospathi-na-simvi/