Πατρινός πυγμάχος σε κύκλωμα ναρκωτικών | Συνελήφθη προ ημερών με κοκαΐνη και χασίς

Δαιδαλώδη δρομολόγια ακολουθούσαν τα μέλη οργανωμένου κυκλώματος για να φέρνουν στα Ιωάννινα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Η μεταφορά γινόταν οδικώς μέσω Πάτρας με προπομπούς άλλα οχήματα, ενώ οι συνεννοήσεις γίνονταν με κωδικές εκφράσεις στις επικοινωνίες με κινητά που είχαν αγοραστεί από αλλοδαπούς «αχυρανθρώπους» ή συγγενείς των μελών της σπείρας. Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας γνωστός Πατρινός. Πυγμάχος ο οποίος στο παρελθόν είχε καταγράψει μεγάλη πορεία στο άθλημα με πολλές νίκες στο ενεργητικό του. Θεωρείτο από τους πολύ καλούς αθλητές.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο με «εγκέφαλο» έναν 26χρονο Έλληνα και βασικούς προμηθευτές των ναρκωτικών τον  33χρονο Πατρινό πυγμάχο και έναν 45χρονο Αλβανό που ήδη είναι έγκλειστος σε φυλακή της χώρας. Αυτοί οργάνωναν την προμήθεια των ναρκωτικών και τη μεταφορά τους από την Πάτρα, ενώ στα Ιωάννινα αναλάμβαναν την διακίνηση άλλοι επτά Έλληνες, έξι άνδρες ηλικίας 34, 33, 39, 67, 36 και 33 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα. Ο πυγμάχος είχε εργαστεί στον χώρο της νύχτας όμως τελευταία φαίνεται πως ασχολήθηκε με την αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Πατρών και της Ασφάλειας Ιωαννίνων σε σπίτια, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν όλα τα μέλη της εκτός από τον 45χρονο κρατούμενο, ενώ άλλα 11 άτομα κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα και έκθεση ανηλίκου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 190,9 γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερα κιλά και 151,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, συσκευασίες για αποθήκευση ναρκωτικών, ένα πιστόλι, 127 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία κλομπ, ένα σπαθί, ένα μαχαίρι, τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, 635 ευρώ και 13 κινητά «φαντάσματα».

Πηγή: Εφ. Κόσμος