Πανελλήνιες 2017: Το viral βίντεο των εξετάσεων

Ημέρα Πανελλαδικών εξετάσεων και μάλιστα όταν οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα των Μαθηματικών και των Αρχαίων Ελληνικών ένα βίντεο στο youtube βλέπεται μέσα σε λίγες ώρες από 25.000 άτομα. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Βαλεντίνος Τζέκας* με αφορμή την συμμετοχή του στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών στην Ελλάδα «Spoudase 2017» στην Τεχνόπολη 24 & 25 Ιουνίου να μιλάει για την εμπειρία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και την αξιολόγηση που έχει φτιαχτεί στην κοινωνία με βάση αυτές.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής του FightHoax.com, έβγαλε 11.900 μόρια στις Πανελλαδικές και τότε οι γύρω του έκαναν λόγο περί αποτυχίας. Κανείς όμως δεν είναι αποτυχημένος αν δεν τα πηγαίνει καλά σε ένα τεστ, σε κάποιες εξετάσεις ειδικά στα 17 χρόνια ύστερα από την  πρέσα του εξεταστικοκεντρικού σχολείου.

Τα παιδιά γίνονται άλογα κούρσα στο τρίγωνο σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο και στο τέλος, αν δεν «μαζέψουν» τον  κατάλληλο αριθμό μορίων, η κοινωνία τους αποβάλει χαρακτιρίζοντάς ως ανθρώπους «που δεν παίρνουν τα γράμματα, που δεν είναι ικανοί και άλλες τέτοιες εκφράσεις».

Εδώ θα ήθελα να ενημερώσω όσους δεν γνωρίζουν πως ο Βαλεντίνος Τζέκας, δύο χρόνια μετά την «αποτυχία» του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για μια παγκοσμίως καινοτόμα εφαρμογή ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις.

Αυτό είναι το πιο κατάλληλο μήνυμα που θα μπορούσε να δοθεί, την ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε να το ακούσουν οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι  και να έχουν επιμονή και ψυχραιμία

Ο Βαλεντίνος Τζέκας θα μιλήσει την Κυριακή στο Φεστιβάλ Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη 24 και 25 Ιουνίου.