Πέφτουν οι υπογραφές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πέφτουν οι υπογραφές. Σήμερα πιθανότατα θα υπογραφεί η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie delo Stato Italiane SpA, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, παραδεχόμενος ότι «υπήρξε καθυστέρηση λόγο μεγάλου φόρτου υποθέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το γεγονός της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η χώρα μας, στην πράξη και όχι στα λόγια, μπαίνει στον δρόμο να μετατραπεί σε έναν κόμβο μεταφορών προς την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Έχουμε ανάγκη από τρένα που λειτουργούν πολύ καλά. Έχουμε ανάγκη από τη ραγδαία ανάπτυξη του σιδηροδρόμου. Έχουμε τεράστια ανάγκη από αυτή την αλλαγή. Η ιταλική εταιρεία που παίρνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει τη διάθεση να επενδύσει».

Η εξέλιξη αυτή θα φέρει στο ελληνικό Δημόσιο 45 εκατ. ευρώ, ενώ διαγράφει υποχρεώσεις επιστροφής κεφαλαίων κρατικών ενισχύσεων ύψους 714 εκατ. ευρώ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ελληνικό Δημόσιο.