Πάτρα: Τα «ραβασάκια» που έλαβαν οι δημότες από τις κλήσεις και η παρέμβαση Πελετίδη

Τραγελαφικές καταστάσεις καταγράφονται καθώς χιλιάδες πολίτες λαμβάνουν ατομικά ειδοποιητήρια από το δήμο για να τακτοποιήσουν οφειλές από κλήσεις παράνομης στάθμευσης προηγούμενων ετών. Πολλοί καλούνται να ξαναπληρώσουν ήδη πληρωμένες κλήσεις! Άλλοι καταγγέλλουν ότι δεν βρίσκονταν ποτέ εκεί που υποτίθεται ότι είχαν σταθμεύσει παράνομα, ενώ αρκετά ειδοποιητήρια με τον ίδιο κωδικό αποστέλλονται σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους για να εισπραχθεί εις διπλούν το πρόστιμο!

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν πλέον παρελθόν μετά την απόφαση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη να επιβάλει «εντέλεσθε» στις υπηρεσίες και να σταματήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων έως ότου η κυβέρνηση περάσει ρύθμιση των οφειλομένων μέσω ενός πολυνομοσχεδίου.

Στο δήμο Πατρέων έχουν φτάσει καταγγελίες από πολίτες που δεν κατοικούν στο νομό Αχαΐας. Μεταξύ αυτών, και κάτοικοι Αθηνών ή Θεσσαλονίκης  που μπορούν να αποδείξουν ότι ούτε καν είχαν περάσει ποτέ από την Πάτρα!

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη καταβάλει τα πρόστιμα, τα οποία οι δημοτικές υπηρεσίες τούς ζητούν και πάλι να καταβάλουν! Ορισμένοι μάλιστα  είναι σε θέση να το αποδείξουν καθώς έχουν φυλάξει τις σχετικές αποδείξεις!

Σε γνωστό δημοσιογράφο εστάλησαν κλήσεις για αυτοκίνητο που τότε που έγιναν οι παραβάσεις… δεν ήταν στην κατοχή του! Κι όμως η αποστολή έγινε… στην δική του διεύθυνση!

Κάποιοι απειλούν πως θα καταφύγουν  σε δικηγόρους και απειλούν με αγωγές το δήμο, ο οποίος έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση έχοντας να αντιμετωπίσει οργανωμένες αντιδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: «Αναβρασμός» με τις κλήσεις επί ημερών δημοτικής αστυνομίας! Πως μπορούν να τις διαγράψουν ή να πάρουν και χρήματα πίσω οι πολίτες

Ωστόσο μετά από όλα αυτά ήρθε ο Κώστας Πελετίδης να σώσει την κατάσταση. Ο Δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο,  για το θέμα των επιστολών που αφορούν απλήρωτες κλήσεις περασμένων χρόνων, που έστειλαν οι οικονομικές υπηρεσίες, κάνοντας γνωστό, ότι με εντέλλεστε προς τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, ζητά να ανασταλεί η αποστολή των σχετικών ενημερωτικών επιστολών.

Στο εντέλλεστε ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής: «Να αναστείλετε την αποστολή ενημερώσεων που αφορούν κλήσεις – πρόστιμα παρελθόντων ετών, όπως σχεδιάζεται από την υπηρεσία σας.

Για το θέμα αυτό, μετά από συνάντηση και επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχει η δέσμευση ότι άμεσα, έως το τέλος Μαρτίου, θα εισαχθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για κλήσεις και άλλου είδους οφειλές. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, απαιτείται άλλου είδους αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αφορά δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τέλος σας υπενθυμίζω ότι είναι εν ισχύ τα υπ’ αρ. 4025/21-9-2016 και 4905/19/11/2015 έγγραφα (αντίγραφα των οποίων σας επισυνάπτουμε). Αυτά που αφορούν στις οφειλές πάνω από 50.000 €, καθώς επίσης η μη αποστολή στην ΔΟΥ βεβαιωμένων καταστάσεων, για τις υπόλοιπες κατηγορίες».

ΠΗΓΗ: Εφ. Κόσμος