Πάτρα: «Ο Γουργούρης» της Τασούλας Επτακοίλη – Σήμερα η παρουσίαση του παραμυθιού

Το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το παραμύθι της Τασούλας Επτακοίλη «Ο Γουργούρης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα) σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 6:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου.

Θα ακολουθήσει αφήγηση του παραμυθιού για παιδιά από το Κέντρο Μελέτης «Ξένιαστος Κόσμος», την οποία θα διοργανώσουν οι: Ξένια Αθανασοπούλου, Αγγελική Καλλιάνου και Ελένη Λαδά.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ «Active Children» που πραγματοποιείται στην Αγορά Αργύρη και στο οποίο το «Δόντι» θα συμμετάσχει με ένα περίπτερο γεμάτο παραμύθια καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (10.00 – 21.00).

Ο «Γουργούρης» είναι ένας γάτος που ζει σε ένα διαμέρισμα στη μεγάλη πόλη. Υπάρχει κι ένα σκυλάκι που γεννήθηκε σε ένα χωριό ψηλά στο βουνό, με το οποίο τους χωρίζουν πολλά, αλλά τους ενώνει κάτι που ούτε άνθρωπος ή ζώο μπορεί να φανταστεί. Το παραμύθι αφηγείται την ιστορία τους. Μια ιστορία για την αγάπη που ποτέ δε χάνεται. Για την ανθρωπιά και την απανθρωπιά -ανθρώπων και ζώων. Και για το πόσο ωραίο είναι να είσαι διαφορετικός. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Τόμεκ Γιοβάνης.

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία (ευτυχώς) προτίμησε τη δημοσιογραφία. Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ επί δεκαπέντε χρόνια ήταν παραγωγός του Μελωδία FM 99,2. Ζει στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το 2016 το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το άλλο μου ολόκληρο» που επίσης είχε παρουσιαστεί στην Πάτρα από το Δόντι.