Πάτρα: Οι φιλόζωοι ζήτησαν τον Έσπερο για το πασχαλινό Bazaar κι ο Δήμος αρνήθηκε γιατί δεν έχουν «φιλανθρωπική δράση»

Ζήτησαν το αίθριο του Έσπερου στην Πλατεία Γεωργίου για να φιλοξενηθεί το πασχαλινό bazaar για την ενίσχυση του συλλόγου και ο Δήμος Πατρέων αρνήθηκε με μια επιστολή δυο προτάσεων. Οι «φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας» είναι έξαλλοι με την άρνηση του δήμου να φιλοξενηθεί στο χώρο για η διήμερη πασχαλινή εκδήλωση, με το αιτιολογικό ότι ο Έσπερος διατίθεται μόνο σε φιλανθρωπικούς συλλόγους και οργανώσεις.

Στο κείμενο μάλιστα που δημοσιεύουν στο διαδίκτυο μιλούν με σκληρά λόγια για την απάντηση της δημοτικής αρχής και κάνουν λόγο για οικονομική εξόντωσή τους στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα αδέσποτα στην πόλη.

«Ευχαριστούμε πολύ» τον ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, που αρνήθηκε με αυτήν την απάντηση να μας παραχωρήσει χώρο για πασχαλινό bazaar. Η αίτηση μας μάλιστα αφορούσε υπαίθριο χώρο, όπου γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους πολλά και διάφορα.

Να πούμε μόνο ότι τα μοναδικά μας έσοδα, όλους αυτούς τους μήνες ήταν από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας, καθώς δεν έχουμε ούτε μέλη να μας στηρίξουν , ούτε τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και η παραμικρή βοήθεια από μεριάς του Δήμου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Και να υπενθυμίσουμε πως με αυτά τα λιγοστά έσοδα εξυπηρετήσαμε πολλούς πολίτες που ζήτησαν την βοήθεια μας για ζώα που βρήκαν, για ζώα που χρειάζονταν πολυδάπανα χειρουργεία, εξυπηρετήσαμε την αστυνομία που μας κάλεσε για μωρά πεταμένα, αφού εσείς τους δώσατε αρνητική απάντηση, στειρώσαμε κάμποσα σκυλιά σε δημόσιους χώρους, περισυλλέξαμε εκατοντάδες ζώα όλους αυτούς τους μήνες. Εξυπηρετήσαμε και τον ίδιο τον Δήμο που μας κάλεσε για σκυλί θανόντος, που έμεινε μόνο και νοσηλεύτηκε ένα μήνα σε κτηνιατρείο. . .

Όλα αυτά τα πληρώσαμε κυρίως οι εθελοντές από την τσέπη μας κύριε Δήμαρχε. Και με την μικρή βοήθεια από το ένα και μοναδικό παζάρι μας τα Χριστούγεννα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ μια πιο ΣΑΦΗ απάντηση, για το τι ακριβώς εννοείτε….

Οι 3-4 πάγκοι μας, και η φιλοζωία , και το έργο που καταβάλλουν οι εθελοντές δεν συνάδουν με την φιλανθρωπία κύριε Δήμαρχε; Ντροπή … μόνο ντροπή …

Αν κάποιος ωστόσο, θα μπορούσε να μας βοηθήσει με κάποιο κεντρικό cafe που θα μπορούσε να φιλοξενήσει για 2 μέρες, μέσα στην Μ. Εβδομάδα, το παζάρι μας, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Σας ευχαριστούμε».

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας από τον Δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γκοτσόπουλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ζητήσει ενημέρωση και για την πορεία της υπόθεσης που αφορά στην ίδρυση διαδημοτικού καταφυγίου για τα αδέσποτα το οποίο βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε εκκρεμότητα.

Την ίδια ώρα στο Αίγιο, ο τοπικός Φιλοζωικός Σύλλογος, πραγματοποίησε δράσεις για τα αδέσποτα στην πλατεία Αγίας Λαύρας το περασμένο Σάββατο.Μέλη του Συλλόγου έδειχναν φωτογραφίες με τα κουτάβια που φιλοξενούνται προσωρινά από τον Σύλλογο αλλά και με μεγαλύτερα σκυλιά, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν σοβαρό ενδιαφέρον για να υιοθετήσουν ένα από αυτά! Τα μέλη του Φιλοζωικού κατέγραψαν το ενδιαφέρον περίπου δέκα περιπτώσεων για αντίστοιχα ζωάκια, δόθηκε στους ενδιαφερόμενους ειδικό ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση και θα επισκεφθούν άμεσα τον χώρο τους για να προχωρήσουν οι υιοθεσίες.

Όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα κουταβάκι ή και σκυλί μεγαλύτερης ηλικίας, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, στα τηλέφωνα 2696032320 και 6938090538.