Πάτρα: Οι Μινωικές Γραμμές αποσύρονται μετά από 35 χρόνια από τις γραμμές της Αδριατικής

Νέες πορείες χαράζει πλέον η Minoan Lines. Mε στόχο να επικεντρωθεί στη διεκδίκηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών στην Ελλάδα, οι Μινωικές Γραμμές αποσύρονται μετά από 35 χρόνια από τις γραμμές της Αδριατικής, ενώ θα λειτουργούν πλέον ως εκπρόσωποι πωλήσεων «General Sales Agent» για το μητρικό όμιλο Grimaldi. Ταυτόχρονα όμως η «μητέρα εταιρεία» θα έχει και όφελος αφού τα πάντα… θα τιμολογούνται στην Ιταλία η οποία δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα… που έχει η Ελλάδα λόγω της παρατεταμένης κρίσης! Το κράτος είναι συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις του προς τις εταιρείες και φυσικά όχι με δυσβάσταχτη φορολογία!

Ο ιταλικός όμιλος, που ελέγχει τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα, αποφάσισε να αποσύρει από τις διεθνείς γραμμές της Αδριατικής τη Minoan Lines, όπου η εταιρεία είχε παρουσία από το 1981 και τα δύο πλοία «Cruise Europa» και «Cruise Olympia» που εκτελούν τη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα – Βενετία θα τα διαχειρίζεται πλέον η ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Euromed SpA, θυγατρική του Grimaldi Group, αντί της Minoan Lines. Αυτό ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στις γραμμές Πάτρας – Ιταλίας! Απλά διαχειρίστρια εταιρεία δεν θα είναι η Minoan αλλά η ίδια η «μαμά εταιρεία»!

Οι Μινωικές θα διαχειρίζονται πλέον δύο πλοία («Knossos Palace» και «Festos Palace») στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο.

Η Minoan έχει στον στόλο της τέσσερα πλοία, τα «Festos Palace», «Knossos Palace», ενώ τα πλοία «Europa Palace» και «Olympia Palace» είναι ναυλωμένα στον όμιλο Grimaldi. Επίσης διαθέτει και το 48,4% της Hellenic Seaways.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi έχει έδρα τη Νάπολη (Ιταλία), ελέγχει ένα στόλο με περισσότερα από 100 πλοία και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους.

Στον επιβατικό τομέα, εκτός από τη Grimaldi Lines, ο Όμιλος ελέγχει τη Finnlines, που κατέχει ηγετική θέση στη Βαλτική Θάλασσα και τις Μινωικές Γραμμές στην Ελλάδα με έδρα το Ηράκλειο στην Κρήτη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως την πρακτόρευση των πλοίων της Minoan και φυσικά και της Grimaldi θα εξακολουθήσει να έχει ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Αντώνης Κουνάβης.