Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για τον Αρτέμη Σώρρα | Καταγγελία για εξαπάτηση τεσσάρων πατρινών | Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την δράση του Αρτέμη Σώρρα. Μια ογκωδέστατη δικογραφία με καταγγελία εξαπάτηση τεσσάρων Πατρινών ότι τους είχε πουλήσει τα ΙΧ αλλά ποτέ δεν τους έδωσε τα χρήματα που είχε εισπράξει, αναμένεται να απασχολήσει τον επόμενο μήνα, το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι για την ευρύτερη δράση του Αρτέμη Σώρρα έχει ενημερωθεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας και εδώ και ένα τρίμηνο έχει ξεκινήσει έρευνα, προτού ξεσπάσει ο τελευταίος θόρυβος. Ηδη έχουν υποβληθεί επτά μηνύσεις σε βάρος του Α. Σώρρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που έχουν συγχωνευτεί σε μια υπόθεση και έχει προχωρήσει η δικαστική έρευνα της υπόθεσης.
ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ
Σε σχέση με την υπόθεση που θα φθάσει στο ακροατήριο τον επόμενο μήνα, μηνυτής είναι ο πατρινός δικηγόρος Φώτης Λεπίδας και τρεις ακόμη Πατρινοί, που όταν ο Α. Σώρρας διατηρούσε με τη σύζυγό του μάντρα πώλησης αυτοκινήτων, εκείνοι είχαν σπεύσει να του πουλήσουν το όχημά τους. Τα χρήματα που είχε εισπράξει ο Α. Σώρρας, όμως, δεν τους τα έδωσε ποτέ. Στην περίπτωση μάλιστα του κ. Λεπίδα, ο οποίος του εμπιστεύτηκε το ΙΧ του, μάρκας BMW, το οποίο πουλήθηκε περί τα 45.000 ευρώ, για το ίδιο αυτοκίνητο εμφανίστηκαν ως αγοραστές άλλα δύο άτομα, που πλήρωσαν τα χρήματα όμως ουδέποτε απέκτησαν το όχημα…
Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ήταν στο δικό του όνομα, αλλά στης συζύγου του Βαΐας Ρούγκλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επιδιδόταν στην πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, μιας και μέσω αυτής της κατηγορίας των οχημάτων θα εξασφάλιζαν υψηλά χρηματικά ποσά. Στη συγκεκριμένη δικογραφία γίνεται αναφορά για τον τρόπο που ο Α. Σώρρας πούλησε ένα τζιπ Τσερόκι, μια BMW 520, ένα τζιπ επίσης της BMW και διάφορα άλλα αυτοκίνητα.
Η ΕΡΕΥΝΑ
Από τη δικαστική έρευνα στην υπόθεση, προκύπτει ότι ο Α. Σώρρας ελάμβανε εξουσιοδοτήσεις από τους κατόχους των οχημάτων και στη συνέχεια τα πωλούσε σε ενδιαφερόμενους. Ωστόσο εκείνο που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, οι πωλήσεις είχαν γίνει με χρηματοδοτήσεις από μεγάλες εταιρείες. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι ασυνήθιστη και δεν χωρούσε νομικά στην όλη διαδικασία.
Στην περίπτωση του κ. Λεπίδα, ο Α. Σώρρας φαίνεται να χρηματοδοτήθηκε από εταιρεία για την πώληση του αυτοκινήτου (χωρίς να γίνει καν παρακράτηση της κυριότητας, όπως κατά κύριο λόγο απαιτείται) και βρήκε άλλους δύο αγοραστές στους οποίους πούλησε το ίδιο όχημα και φέρεται να εισέπραξε συνολικά περί τα 150.000 ευρώ.
Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος