Πάτρα: Μια απίστευτη ανθρώπινη ιστορία! Εζησαν μαζί 60 χρόνια. Ξεψύχησαν με δύο μέρες διαφορά

Με τρυφερά λόγια την αποχαιρέτησε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν σε δύσκολη κατάσταση. Επέστρεψε στο σπίτι του και έσβησε ήσυχα πριν από την αγαπημένη σύντροφό του. Πρωταγωνιστές μια ανθρώπινης ιστορίας.
Ηταν μαζί για 58 χρόνια. Εκείνος ήταν υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας με καταγωγή από την κοινότητα Φίλια Καλαβρύτων. Εκείνη υπάλληλος της πρόνοιας με καταγωγή από τη Φλώρινα.
Η ζωή τα έφερε να γνωριστούν στη Δράμα, όπου υπηρετούσαν. Ερωτεύτηκαν αμοιβαία και παντρεύτηκαν. Ο Γ. Ντουφεξής πήρε μετάθεση για την Πάτρα τη δεκαετία του ’70, ώστε να βρίσκεται κοντά στη γενέτειρά του. Η σύζυγός του τον ακολούθησε (βγήκε σε σύνταξη). Εγκαταστάθηκαν στον Αγιο Διονύσιο και έζησαν μια ήρεμη ζωή.
Ο κυρ-Γιώργος ήταν γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο. Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του συλλόγου «Ο καλός Σαμαρείτης», αλλά ο κοινωνικός ρόλος του δεν ήταν παθητικός. Οι γείτονές του τον θυμούνται να τρέχει από σπίτι σε σπίτι, βοηθώντας όπως και όσο μπορούσε.
Ο ίδιος ανέλαβε και τη φροντίδα της αγαπημένης του Αννας την τελευταία δεκαετία, όταν αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Πριν από λίγες μέρες τα προβλήματα επιδεινώθηκαν και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο περιφερειακό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Η κατάσταση έβαινε προς το χειρότερο και με αβέβαιη εξέλιξη. Θέλησε να την αποχαιρετήσει. «Αντίο κούκλα μου. Θα συναντηθούμε…» της είπε. Επέστρεψε στο σπίτι τους. Οπου και έφυγε από τη ζωή. Μια μέρα αργότερα τον ακολούθησε και η αγαπημένη του Αννα.
Είχαν δύο παιδιά: Την Μαρία Ντουφεξή (παντρεμένη με τον Τάκη Αντωνόπουλο, καθηγητή φυσικής αγωγής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας βόλεϊ) και την Αδριανή Ντουφεξή.