Πάτρα: Μηνυτήρια αναφορά για τη Μέριμνα Θηλέων – Σημεία και τέρατα στο Ιδρυμα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητάει με μηνυτήρια αναφορά ο Κοινωνικός Ομιλος Αποφοίτων Σκαγιοπουλείου Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πατρών για τα όσα συμβαίνουν στο «Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας» και στο «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών» προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη προστασία για παιδιά και η παρακολούθησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό.
Περιγράφοντας μία σειρά από τραγικά περιστατικά, τα οποία κοινοποιεί και στην υπουργό Εργασίας, τον Διευθυντή Παιδικής Προστασίας και το Συνήγορο του Πολίτη, δείχνει ότι τα παιδιά, επιεικώς, δεν έχουν την απαιτούμενη προστασία.
Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε προς συζήτηση και στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του Ομίλου Στάθης Μαστρογιαννόπουλος καθώς και άλλοι υπάλληλοι του Ιδρύματος προχώρησαν σε πολύ σοβαρές καταγγελίες.
Ως αποτέλεσμα τις ελλιπούς φύλαξης και προστασίας των παιδιών η διοίκηση του Ομίλου παραθέτει μία σειρά από περιστατικά.
Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:
• Κακοποίηση μεταξύ των παιδιών από πλημμελή επιτήρηση, υπόθεση την οποία ήδη διερευνάται, κυρία Εισαγγελέα.
• Κακοποίηση μαθητών από γονείς άλλων μαθητών του Κέντρου , οι οποίοι εισέρχονται στο Κέντρο ανεξέλεγκτα, κατόπιν βοήθειας που ζητούν τα παιδιά τους γιατί είναι απροστάτευτα από τους μεταξύ τους τσακωμούς.
• Περιστατικό με μαθήτρια του Κέντρου ηλικίας 13 ετών που οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση από υπερβολική μέθη, σε εκδήλωση στην οποία είχαν κληθεί οι μαθήτριες, συνοδευόμενες από υπαλλήλους του Κέντρου.
ΠΗΓΗ: Εφ. Πελοπόννησος