Πάτρα: Ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις σε Πλαζ και Ροΐτικα

Ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων στην Πλαζ και στα Ροΐτικα, φιλοξενώντας παιδιά ηλικίας από 8-14 ετών. Η λειτουργία των θερινών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα πραγματοποιηθεί από 19/6/2017 έως και 11/8/2017 διαρθρωμένη σε τέσσερις περιόδους διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μία. Η τοποθέτηση των παιδιών στις κατασκηνώσεις, μετά από την επιλογή τους, θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα γίνει βάσει των κριτηρίων, τα οποία έχουν ορισθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία από τον κοινωνικό
οργανισμό. Η ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.
Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα διατίθενται και θα κατατίθενται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία του κοινωνικού οργανισμού, Γούναρη 76 στον 1ο όροφο από 15/5/2017 έως 2/6/2017. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2610-390971
>Εντός του Μαΐου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο: «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» για την επομένη χρονιά 2017 – 2018. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες που είναι οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, στον ΟΓΑ, στο ΤΕΒΕ και οι άνεργες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Πατρέων.