Πάτρα: Επίκεντρο εκδηλώσεων το Νότιο Πάρκο | Το βράδυ η συναυλία με τον Γερ. Ανδρεάτο | Όλα τα δρώμενα της ημέρας

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας στο Νότιο Πάρκο, για τον ένα χρόνο από την πορεία κατά της ανεργίας. Από το πρωί έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται στις 9 το βράδυ με την ομιλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και τη συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρέατο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Κυριακής έχει ως εξής:

-10 π.μ. αγώνες επίδειξης από ακαδημίες μαχητικών αθλημάτων

-9 μ.μ. Ομιλία Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

-9.30 μ.μ. Λαϊκή συναυλία με τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο και Νίκο Μπαλή.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν περίπτερα του Δήμου με ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του Δήμου με στόχο τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους.

Στο Περίπτερο της ΔΕΥΑΠ οι δημότες ενημερώνονται για τα έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, για τη θέση της ΔΕΥΑΠ και της Δημοτικής Αρχής ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να μένει χωρίς νερό. Η Δημοτική Αρχή κάνει αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορευματοποίηση, την επιχειρηματική δράση και την ανταποδοτικότητα αναφορικά με το νερό.

Η ΔΕΥΑΠ εργάζεται για νερό καθαρό – φθηνό, ποιοτικά ελεγμένο για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Επίσης στο περίπτερο της ΔΕΥΑΠ οι δημότες ενημερώνονται για τα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και τις κατηγορίες που απαλλάσσονται ή εντάσσονται στο μειωμένο τιμολόγιο.

Στο Περίπτερο του ΚΟΔΗΠ παρουσιάζονται οι δράσεις του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Παιδικοί Σταθμοί και Βρεφοκομείο, Παιδικές Κατασκηνώσεις, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, Διανομή και Παροχή Τροφίμων, Παροχή «Δεκατιανού» σε 1.500 μαθητές παιδιά άπορων οικογενειών, Χορήγηση συσσιτίου, κ.ά.

Στο Περίπτερο του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» οι δημότες ενημερώνονται για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» σε όλο το Δήμο, δημιουργώντας 11 φροντιστηριακά κέντρα, αφού η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων έχει καταδικάσει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους να βυθίζονται όλο και περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις περικοπές στους τομείς της Υγείας – Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού κ.ά.