Πάτρα: «Γυναίκες της Ελλάδας, γυναίκες της ανθρωπότητας» | Στην πόλη μας η Σίσσυ Παυλοπούλου

Εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με τίτλο: «Γυναίκες της Ελλάδας,  γυναίκες της ανθρωπότητας», διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, την Τετάρτη 1η Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Κατά την εκδήλωση θα προσφωνήσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ το  μήνυμα της Ημέρας θα δώσει η  Σίσσυ Παυλοπούλου, Νομικός.

Στη συνέχεια Γυναικείοι τοπικοί φορείς θα χαιρετίσουν την εκδήλωση.

Θα ακολουθήσει ομιλία από την Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγο-Ογκολόγο, Διευθύντρια Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με τίτλο: «Γυναικεία Πορτραίτα». Κείμενα και ποίηση θα διαβάσουν ο Στέφανος Ληναίος, Ηθοποιός, η Μαρία Αναλυτή,μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και η  Ήρα Κουρή, Φιλόλογος. Έπειτα θα γίνει παρουσίαση του έργου των τιμώμενων κ.κ. Έλλης Φωτίου, Ηθοποιού,  Λίλας ντε Τσάβες, Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης,  Μαρίας Δελιβάνη Νεγρεπόντη  πρώην Πρύτανη, Καθηγήτριας Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις για την πολύτιμη προσφορά τους στις Τέχνες, τον Πολιτισμό και τα Γράμματα αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, η  Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας «Θανάσης Τσιπινάκης», θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Βάγιας Ζεππάτου.

Συντονίζει ο τηλεοπτικός παραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.