Ο Παναγιώτης Μπουμης μια ξεχωριστή Βράβευση στον Αντυπα – Δρόμο

Του Κίμωνα Αποστολόπουλου*

Τι ενώνει τον Φάνη Τσιμικακο και τον Γιώργο Αντυπα

 Στον Αντυπα Δρόμο που θα γίνει την Κυριακή 14/5/2017 θα γίνουν αρκετές βραβεύσεις , μια όμως από αυτές είναι και του γηραιότερου σε ηλικία με εισαγωγικά  δρομέα  , νεότερο από πολλούς νέους , του Παναγιώτη Μπουμη .

Τι  είναι αυτό που ένωνει τον  Παναγιώτη Μπούμη, βετεράνο Μαραθωνοδρόμο  , μέλος της Λέσχης Φαεθων  που στα 78ου χρόνια, έχει τρέξει συνολικά 69 Μαραθώνιους  με επιδόσεις που θα ζήλευαν πολύ νεότεροι σε ηλικία δρομείς με τον  αείμνηστο Γιώργο Αντυπα και τον Φάνη Τσιμικακο….?

Ο Παναγιώτης παιρνει μέρος ανελλιπώς κάθε χρόνο  στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας , έχει  τρέξει σε διεθνείς Μαραθώνιους όπως στην Ρώμη, στην Στοκχόλμη  στην Πραγα ,στην Αμβέρσα, στην Κωνσταντινουπολη και στο Παρισι με την Λεσχη Φαεθων.

Στους περισσότερους από αυτούς τους αγώνες είχα την τύχη να είμαι μαζί του περνώντας μαζι και το νήμα του τερματισμού

Έχει συμμετάσχει στο eurojocking μαζί με τον αείμνηστο Γιωργο Αντυπα και άλλους πατρινους δρομεις.

Μαζί με τον Φάνη Τσιμικατο και τον Γιώργο Αντυπα δενδροφυτευσαν το έλος αγυιας το οποίο σήμερα χρησιμοποιούν πολλοί δρομείς για άθληση. Καθημερινά πήγαιναν μαζί στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ και έφερναν δενδριλια τα οποία φύτευαν στο έλος και τα πότιζαν με τις υδροφόρες του Δήμου.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον αείμνηστο Φάνη Τσιμικακο και τον Παναγιώτη Μπουμη με τις τσάπες.

Ο Γιώργος ο Αντυπας δεν φαίνεται στην φωτογραφία για είναι αυτός που αποθανατιζει την στιγμή.

Ο Παναγιώτης γύρισε στην Ελλάδα από τον Καναδά την δεκαετία του 1970, υπέρβαρος και κσπνιστης,

Σήμερα η υγεία του σύμφωνα με τους γιατρούς είναι σαν μικρού παιδιού.

Στα νεανικά του χρόνια και προτού ξενιτευτεί  ήταν τερματοφύλακας στον τότε Αχιλλέα Πατρών.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ,άρχισε να τρέχει στην πλαζ , ο κόσμος τότε όπως εξομολογείται τον έβλεπε παράξενα όμως μια φωνή μέσα του έλεγε ‘ τρέχεις για να είσαι καλά , είσαι καλά όταν τρέχεις» και έτσι συνέχισε μέχρι σήμερα ασκούμενος  2 ώρες κάθε μέρα στην ηλικία των 78 ετών

Έτσι ολοκλήρωσε 69 Μαραθώνιους και την προηγούμενη εβδομάδα έκανε και  τον 70ο μαραθώνιο πηγαίνοντας από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα.

Όμως ο Παναγιώτης Μπουμης έχει και ένα άλλο ρεκόρ , αυτός   είναι και ο λόγος της σημερινής του Βράβευσης , είναι από του μοναδικούς δρομεις που  έτρεξε τον τελευταίο μαραθώνιο της Αθήνας  με πολιτικά  παπούτσια λογω κλοπής της αθλητικής του τσάντας.

Αυτή είναι και η διακριτή γραμμή ενός μαραθωνοδρόμου από ένα δρομέα.

Ποτέ ένας δρομέας δεν θα έτρεχε χωρίς παπούτσια., Ο Παναγιώτης έτρεξε γιατί ήταν πολεμιστής.

*Ο Κίμωνας Αποστολόπουλος είναι συντονιστής της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ και συνεργάτης του salos.gr