Ο Ν. Βούτσης ήταν παρών στην πυρκαγιά της Λευκάδας! – Τι είπε ο Δήμαρχος για τις αποζημιώσεις

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακονταειδής, Δήμαρχος Λευκάδας «Κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε το χθες. Προφανώς παίρνουμε τα διδάγματα μας και προσπαθούμε να δούμε την επόμενη μέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και από την άποψη των ενεργειών. Από χθες ξεκίνησε το προανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, την έρευνα που θέλει να κάνει και φυσικά από την πυροσβεστική περιμένουμε τα επίσημα συμπεράσματα.

Η καταστροφή έπληξε 11 οικίες, 10 ιδιωτών και μία δημοτική. Η δημοτική είναι ο δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων που ήταν ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο είχε κατασκευασθεί πριν από περίπου 95 χρόνια και είχε ανακαινισθεί και λειτουργούσε ως χειμερινός κινηματογράφος, αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Καταστράφηκε ολοσχερώς.

Προφανώς η καταστροφή είναι πολύ σημαντική για την πόλη. Δεν αλλάζει η λειτουργία της πόλης, η οποία από χθες το απόγευμα στις 5 η ώρα αποκαταστάθηκε. Μόνο το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης είναι αποκλεισμένο, γιατί γίνονται καθαρισμοί και μια σειρά άλλων ενεργειών που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνουν.

Γενικώς όμως, ως πόλη είμαστε σε κανονική λειτουργία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πέραν μιας περιοχής ενάμιση οικοδομικού τετραγώνου που είναι αποκλεισμένη.

Τώρα γίνονται μόνο οι καταγραφές, αφού και ο καθαρισμός είναι δύσκολος στα στενά σοκάκια της πόλης, λόγω του ότι δεν μπορούν να μπουν μηχανήματα, παρά μόνο και με δυσκολία, κάποια μικρά.

Έχουμε φροντίσει για όλους με συνεννόηση με τη μητρόπολη της Λευκάδας και φυσικά να τους παρέχουμε και γεύμα. Ελάχιστοι απ’ αυτούς ανταποκρίθηκαν γιατί μπόρεσαν και το έλυσαν με συγγενικά πρόσωπα. Εμείς όμως ήμασταν έτοιμοι και κάποιοι από αυτούς -5 τον αριθμό- φιλοξενήθηκαν».

Ως προς το θέμα και το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποζημιώσεις στους πληγέντες, ο κ. Δρακονταειδής, σημείωσε, «Χθες ήταν εδώ συμπτωματικά και ο πρόεδρος της βουλής, ο οποίος συμμετείχε και στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν έχουμε ιδιώτες και πυρκαγιά, δεν προβλέπονται αποζημιώσεις. Παρόλα αυτά εμείς θα ζητήσουμε, θα απαιτήσουμε αν μου επιτρέπεται ο όρος, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών, να υπάρξει μια τέτοια δυνατότητα και φυσικά θα ζητήσουμε και τη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε το δημοτικό κινηματογράφο.

Θεωρώ πως υπάρχει θετική διάθεση από την πλευρά της πολιτείας, αυτό θα εκφραστεί όμως και στην πράξη».

Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε, «Η πόλη, το νησί είναι στην πλήρη κανονικότητά του. Όσοι έχουν προγραμματίσει διακοπές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται με υπομονή, επιμονή, δουλειά».

Για την χθεσινή καταστροφή από πυρκαγιά στη Λευκάδα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.