Τα εγκαίνια στην Ολυμπία Οδό φέρνουν σήμερα στην Πάτρα τον Αλ. Τσίπρα! Συνάντηση με φορείς

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα «κόψουν την κορδέλα» στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών Κορίνθου. Η τελετή θα γίνει στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου με κατεύθυνση προς Αθήνα, στις σήραγγες Παναγοπούλας.

Μετά τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας. Το Μουσείο όπως ανακοινώθηκε θα είναι κλειστό από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη όπου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

*** Στην κυκλοφορία δόθηκε  η Σήραγγα Πλατάνου στο ρεύμα προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού. Πρόκειται για ακόμα μία λειτουργία τμήματος του υπό ολοκλήρωση άξονα Κόρινθος-Πάτρα.

Με την λειτουργία αυτή συνολικά 9 Σήραγγες έχουν τεθεί σε λειτουργία στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ 1 Σήραγγα (στα Μαύρα Λιθάρια) έχει δοθεί στο ρεύμα προς Πάτρα. Στο σύνολο 10 από τις 12 Σήραγγες της Ολυμπίας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Όλα λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια, αύριο Τρίτη 11 Απριλίου, όπου αναμένεται με κάθε επισημότητα να δοθεί συνολικά ο δρόμος στην κυκλοφορία, ο οποίος εκτός από περίπου 7-9χλμ θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με 2 λωρίδες+ΛΕΑ ανά κατεύθυνση.

Η μεταμόρφωση του άξονα από συνεχόμενο εργοτάξιο σε κανονικό αυτοκινητόδρομο τις τελευταίες μέρες είναι εμφανής και κομμάτι-κομμάτι παραδίδεται προς χρήση στους οδηγούς.

Τώρα, όλα είναι έτοιμα ούτως ώστε την Τρίτη να δοθεί με τη γνωστή μέθοδο της …κορδέλας σε λειτουργίας η Ολυμπία Οδός και να γίνει παρελθόν η οκταετής και πλέον ταλαιπωρία των οδηγών στο δρόμο που ήταν μία από τις διαβόητες οδικές καρμανιόλες της χώρας.

ypodomes.com