Ξύλο στο Πανεπιστήμιο Πατρών – η ΔΑΠ καταγγέλλει την παράταξη του ΚΚΕ, ΠΚΣ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας κατήγγειλε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 7 Απριλίου τονίζοντας:

«Στις 7/4/16 στο προαύλιο χώρο του Χημικού τραυματίστηκαν σοβαρά μέλη της παράταξης μας από αναίτια επίθεση μελών της ΚΝΕ-ΜΑΣ-ΠΚΣ. Τα μέλη της ΠΚΣ χωρίς καμία αφορμή επιτέθηκαν στα μέλη μας και ιδιαίτερα σε μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του χημικού, προκαλώντας του και σοβαρούς τραυματισμούς και καταστρέφοντας όλο το συνδικαλιστικό υλικό που υπήρχε στο χώρο. Σε όλα αυτά πρωτοστάτης ήταν μάλιστα όχι ένα απλό στέλεχος αλλά ο ίδιος ο γραμματέας Πάτρας της ΠΚΣ.

Μόλις ενημερώθηκε για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε ρινγκ των κομματικών παρατάξεων. Φαινόμενα, όπως επιθέσεις και ξυλοδαρμοί, που κατεγράφησαν στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 07.04.2016 μεταξύ μελών κομματικών παρατάξεων ενόψει των φοιτητικών εκλογών καταδεικνύουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα τα κόμματα να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους φοιτητές σαν πελάτες τους και να επιτρέψουν στο Πανεπιστήμιο να επιτελέσει το έργο του ως χώρος εκπαίδευσης και έρευνας.»

πηγή: thebest.gr