Ξεφυλλίζοντας την «Τριλογία του Αλμυρά» – Ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από το salos

Ίσως για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, παρουσιάζεται και δίνεται δωρεάν στο αναγνωστικό του κοινό, ένα μυθιστόρημα πριν την έκδοσή του!

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, το salos.gr θα σας παρουσιάσει το βιβλίο του Χρήστου Μοσχονά «Η Τριλογία του Αλμυρά», το οποίο συνδέει τρεις διαφορετικές ιστορίες με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο!

Ιστορία, τόποι και τοπία της πατρίδας μας, καθημερινοί άνθρωποι, ήθη και έθιμα και μια γλώσσα που συναντά κανείς στα κείμενα του Καρκαβίτσα και του Λουντέμη, αποτελούν δεδομένα για ένα ευχάριστο και μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από την πένα του συγγραφέα!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Μοσχονάς γεννήθηκε το 1950 στο Μεσολόγγι. Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε σαν καθηγητής φυσικής αγωγής και σε σχολεία της Πάτρας μέχρι το 2010. Ταυτόχρονα υπήρξε και προπονητής στίβου.

Η συγγραφική του δράση άρχισε από το 1980 μέσα από την οποία προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ντοπιολαλιά και την παράδοση του τόπου του. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές. » Στιγμές και εικόνες » το 2011 και  «στου τόπου μου τα βήματα » το 2014. Το πεζογράφημα » η τριλογία του Αλμυρά » δεν έχει εκδοθεί ακόμα.

Στην Πάτρα ζει από το 1979. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία και έχει δυο παιδιά. Τον Διονύση και την Μαρία.

—.—

Το salos.gr, ως «οικογένεια», οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χρήστο Μοσχονά για την εμπιστοσύνη και την τιμή να αποτελέσουμε το πρώτο «πλοίο» του μεγάλου ταξιδιού της τριλογίας του… Επιπλέον, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χρήστο Μοσχονά, τον δικό μας άνθρωπο, καθώς από τα πρώτα βήματα της παρουσίας μας στη διαδικτυακή ενημέρωση, πίστεψε στους στόχους, στη δράση και στην ταυτότητα του salos.gr!

Αποτελεί έναν από τους βασικούς συνεργάτες και φυσικά μέλος της ομάδας μας!

Ευχόμαστε στην «Tριλογία του Αλμυρά» καλό ταξίδι στο πέρασμα του χρόνου και στις καρδιές των αναγνωστών του….

Σύντομα στο salos.gr