Ξεκίνησε η δίκη των εγκληματικών ομάδων που κατηγορούνται για διακίνηση, εμπορία και αγορά όπλων

Με πάνω από 50 κατηγορούμενους γέμισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των δύο εγκληματικών ομάδων που κατηγορούνται για διακίνηση, εμπορία και αγορά όπλων.
Το Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να απασχολήσουν τα βαριά κακουργήματα, όπως αυτά περιγράφονται στις συνομιλίες που εμπεριέχονται στην δικογραφία και στο εδώλιο θα καθίσουν πάνω από 30 κατηγορούμενοι, από τους οποίους μάλιστα οι έξι είναι προφυλακισμένοι. Η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε γίνει τον Ιούλιο του 2015.
Ως ηγετικό ρόλο στην πρώτη ομάδα εμφανίζεται ένας 45χρονος από την Πάτρα και στη δεύτερη ένας 34χρονος από τον Αλισσό. Για τον 45χρονο αποφασίστηκε να αρθούν οι όροι της προσωρινής κράτησης και να παραμείνει ελεύθερος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε κατάστημα εμπορίας όπλων στην Πάτρα το οποίο ήταν στο όνομα της πρώην γυναίκας του.
Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν τα όπλα από Βουλγαρία και εν συνεχεία τα μετέτρεπαν στο μαγαζί, ενώ εκεί πραγματοποιούνται και συναντήσεις για την πώλησή τους.
Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα, αρχηγός είναι ένας 34χρονο από τον Κάτω Αλισσό στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ειδική κρύπτη με βάθος 15 μέτρων και με σκάλα που οδηγούσε στα όπλα που ήταν κρυμμένα στο σημείο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.
Πηγή: Πελοπόννησος