Να λύσουμε τα μάγια από τον Αλέξη, να βγούμε από τα μνημόνια!

Του Γιώργου Δημακόπουλου*

Τι ζούμε;  Πόσα ακόμη να αντέξουμε;  Όλη η Ελλάδα μαθαίνει με κομμένη την ανάσα, ότι το αριστοτεχνικά στημένο game theory του γιανννννννννννη, και το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας των χορευτών της πλ. Συντάγματος στο δημοψήφισμα, πήγε στραφι γιατί (ποιοι; οι μνημονιακοι 😉 έκαναν μάγια στον πρθ Αλέξη Τσίπρα όπως μας ενημερώνει  στο βιβλίο του ο κος Βαρουφάκης. Μέχρι τώρα ξέραμε για προδότες, για Εβραίους, για προσκυνημένους στα τέσσερα, για γερμανοτσολιάδες, για μερκελιστες, για Πινοσέτ, για πουλημένους, αλλά για μάγια δεν το είχαμε σκεφτεί καν. Για αυτό λοιπόν είμαστε καθηλωμένοι στα μνημόνια 7χρονια!

Όπως γράφει στο βιβλίο του  με τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι – Για μια ελληνική άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες», (τι τίτλος! ουαου και ξανά ουαου) η αποκάλυψη έγινε στον κο γιανννννννννννη και την κα Δανάη, από την κα Παναρίτη αμέσως μετά το δημοψήφισμα. «Του έχουν κάνει μάγια του Αλέξη» τους είπε. Αλλά ψύχραιμος ο κος γιανννννννννννης για να της δώσει ελπίδα της απάντησε «Όχι, δεν είναι αυτό. Έχει παραιτηθεί εσωτερικά. Έχει κουραστεί και έχει χάσει το ηθικό του. Αλλά είναι η τελευταία μας ελπίδα. Θα παραμείνω μέχρι αυτή η ελπίδα να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά». «Η ελπίδα έρχεται», είχε σύνθημα προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  η ελπίδα πάει.


Για αυτό το έριξε και στους παπάδες και τις εκκλησίες ο ήρωας πρωθυπουργός μας, ψάχνει να του λύσουν τα μάγια, να σκίσει το μνημόνιο μέρα μεσημέρι. Έτσι εξηγείται. Για αυτό έβαλε και υπουργό την κα Κονιόρδου που αεριζει αύρες και θεραπεύει από κακή ενέργεια! Ναι αλλά όπως λέει ο μέντορας του Καμμένου γέροντας Παϊσιος για το εν λόγω θέμα: «Για να πιάσουν τα μάγια, πρέπει να δώσει κανείς δικαιώματα στον διάβολο. Να δώσει δηλαδή σοβαρή αφορμή και να μην τακτοποιηθεί με την μετάνοια και την εξομολόγηση» http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/410518/paisios-pote-pianoyn-ta-magia-kai-pos-lynontai#ixzz4flqZi9tH. Και δυστυχώς ο αγαπητός κος Τσίπρας το 2013 είχε πει «Θα συμμαχήσουμε ακόμη και με τον διάβολο, αν είναι να σώσουμε τον ελληνικό λαό από την καταστροφική λιτότητα». Οι μόνες συμμαχίες που κατάφερε από τότε, είναι με τον Καμμένο και τον Καραμανλή, άρα ένας από τους 2 είναι η αιτία που δεν λύνονται τα μάγια!
Να ευχηθούμε γρήγορα να λυθούν τα μάγια του ήρωα πρωθυπουργού και μακάρι να πάρει nobel λογοτεχνίας ο κος Βαρουφάκης για το μυθιστόρημα βιβλίο του, γιατί για nobel οικονομικών δεν έχει πιθανότητα, ούτε μία στο εκατομμύριο που θα έλεγε και ο μαγεμένος!
Δυστυχώς ο γιαννννννης ο μάγος των οικονομικών την πάτησε από τους μάγους μνημονιακους και η χώρα κατέληξε στα μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ 3 και 3μιση!
Εν τω μεταξύ εσείς πληρώστε φόρους και εισφορές που θέλετε όλο εκδρομές Πάσχα και Πρωτομαγιά και Αγίου πνεύματος και κλαιγεστε για τα μνημόνια. Άντε γιατί όπως λέει και ο πρθ «Σιγά, ρε παιδιά. Εγώ κυκλοφόρησα, βγήκα έξω. Είδα τη μεγαλύτερη έξοδο που έχει γίνει ποτέ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τη μεγαλύτερη έξοδο είδα και σε δρόμους οι οποίοι άνοιξαν, κύριε Χατζηνικολάου.» Γιατί η πρωτομαγιά με συριζα είναι αργία, δεν είναι απεργία!
 
ΥΓ όλο το κείμενο είναι τρολαρισμα, όπως είναι και η διακυβέρνηση συριζανελ. Γελοίοι ανίκανοι πολιτικάντηδες φραπεδοτσεγκεβαρες που καβάλησαν το καλάμι των απελπισμένων και των παραμυθιασμενων ψηφοφόρων που τους εμπιστεύτηκαν. Σήμερα γελάνε με τον γραφικό Βαρουφάκη αυτοί που χθες τον θαύμαζαν και του εμπιστεύτηκαν την διαπραγμάτευση με την τρόικα εις βάρος των πολιτών και της οικονομίας. Αλλά μια κοινωνία που πιστεύει σε Παϊσιους, σε μαρμαρωμενους βασιλιάδες και σε ξανθό γένος,  νομοτελειακά πιστεύει και σε «μάγους» της θεωρίας των παιγνίων,  και σε μαγεμένους πρωθυπουργούς. Μα γιατί είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου, βέβαια!

*Ο Γιώργος Δημακόπουλος είναι πτ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και στέλεχος στο Ποτάμι.