«Ναι ρε Ελλάδα» – Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Το τρίτο της μετάλλιο και το δεύτερο χρυσό, κατέκτησε η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τον πρωταθλητή μας Λευτέρη Πετρούνια.

Ο 26χρονος Έλληνας γυμναστής εκτέλεσε ένα μοναδικό σε ποιότητα πρόγραμμα αγωνιζόμενος δεύτερος ανάμεσα σε 12 αθλητές.

Το πρόγραμμά του συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς κατατάσσοντάς τον αμέσως στην ελίτ των κρίκων. Το τελευταίο «γαλανόλευκο» μετάλλιο στη γυμναστική χρονολογείται πριν από 12 χρόνια και συγκεκριμένα από τους ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, όταν ο Δημοσθένης Ταμπάκος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο ακριβώς αγώνισμα.

Με το μετάλλιό του ο Λευτέρης Πετρούνιας, ισοφάρισε και ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα του Δημοσθένη Ταμπάκου, ο οποίος το 2004 έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των κρίκων που κατάκτησε συνεχή χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η αγαπημένη του έκφραση – ατάκα όταν εκτελεί καλά ένα πρόγραμμα: «Ναι ρε φίλε». Αυτή τη φορά μετατράπηκε σε «Ναι ρε Ελλάδα».

Στην προσπάθεια για την κορυφή ο πρωταθλητής από τη Μάνη είχε έντονο συναγωνισμό, με τον  Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζαννέτι με 15.766 βαθμούς να κατακτά το αργυρό και τον Ρώσο Ντενίζ Αμπλιαζίν να κατακτά το χάλκινο με 15.700 βαθμούς.

πετρουνιας λευτερης