Νέες πρακτικές από το Δήμο Πατρέων: Δίνουν τις δουλειές σε Αθηναίους την ώρα που Πατρινοί βάζουν λουκέτα! (ντοκουμέντο)

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κυριακόπουλος

Η «πανάκριβη» υπόθεση «Γαλιλαίος», όπως εξελίχθηκε, δεν είχε μόνο το μισθό του Καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστα Καζάκου (26.000 ευρώ, δείτε εδώ σχετικά), είχε και τις παράπλευρες εργολαβίες, οι οποίες εκτίναξαν, πέραν του οικονομικού μπάτζετ, και το ηθικό συναίσθημα και «νεύρο».

Στο συγκεκριμένο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του salos.gr που σας είχαμε προϊδεάσει, διακρίνεται μέσα από φωτογραφίες, μια εκδοτική δουλειά που αφορούσε το έργο «Η ζωή του Γαλιλαίου» σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστικό ρόλο του Κώστα Καζάκου. Για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας!

Αυτή η αρκετά καλή -ομολογουμένως- εκδοτική δουλειά, 150 σελίδων περίπου και σε ιλουστρασιόν χαρτί, τυπώθηκε σε αθηναϊκό εκδοτικό οίκο και πιο συγκεκριμένα στην «ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» που εδρεύει στο Περιστέρι!

Το σημαντικό ωστόσο είναι, ότι μια δουλειά που αφορούσε κατά κύριο λόγο την Πάτρα, προτιμήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη, να δοθεί σε μια εταιρία εκτός Πατρών, αντί να δοθεί σε μια τοπική επιχείρηση.

Απ’ την άλλη πλευρά, με πρωτοστάτη το Δήμαρχο Πατρέων, τον κομμουνιστή Κώστα Πελετίδη, προ μηνών, οι Πατρινοί «σύρθηκαν» σε μια πεζοπορεία προς την Αθήνα, υποτίθεται εναντίον της ανεργίας.

Όταν το σπίτι σου όμως, σου στερεί ένα κομμάτι ψωμί και προτιμά να το δίνει σε έναν άλλον εκτός εμβέλειάς του, τότε καταλαβαίνεις δημότη, ότι η υποκρισία και το δήθεν, ξεχειλίζουν, ενώ η λογική και η ευθύτητα αναζητούνται.

Αυτά τα λίγα, για να πέφτουν σιγά σιγά οι μάσκες του «λαϊκού επαναστάτη» και να φορεθούν μια και καλή, αυτές του «επαναστάτη με ξένα κόλλυβα (τα χρήματα των Πατρινών) ή απλώς, της δεκάρας και της …ανάθεσης σε …άλλους»!

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες:

Αυτή η «λογική» προφανώς θα είναι η κουκουεδίστικη λογική… Η λογική του κλεισίματος για παράδειγμα της Δραματικής Σχολής, η λογική του να αφήνουμε τα αδέσποτα στο δρόμο, η λογική του να κάνουμε κομματικά «σόου» και να τα πληρώνουν οι δημότες, οι λογική του να κάνουμε πορείες 500 μέτρων και να τις διαφημίζουμε με χρήματα των δημοτών, η λογική…

salos.gr